Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-03-2023 09:03

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 29ης Μαρτίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 30ης Μαρτίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 56 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές και 26 ειδικές εξυπηρετήσεις, από τις οποίες οι 10 αφορούσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αφορούσαν, ως επί το πλείστον, ισχυρούς ανέμους που προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και μετακίνηση ευτελών υλικών, με 3 περιπτώσεις στην επαρχία Λευκωσίας, 5 στην επαρχία Λεμεσού, 1 στην επαρχία Πάφου και 1 στην περιοχή ευθύνης της Ε.Μ.Α.Κ. Σε ορισμένα από τα περιστατικά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε οχήματα και σε μία περίπτωση υπήρξε πτώση δέντρου σε καλώδια της Α.Η.Κ.

Η ώρα 07:32, λήφθηκε κλήση για αναθυμιάσεις υπολειμμάτων φωσφίνης, η οποία βρισκόταν πάνω σε κατάστρωμα ελλιμενισμένου πλοίου στο λιμάνι Λάρνακας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πυροσβεστικό όχημα και όχημα χημικών από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας Υπ/μου Αντρέα Παπαδόπουλου. Το υλικό τοποθετήθηκε σε δοχεία από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έγινε επικάλυψή του με ειδικό αφροποιό υλικό. Το υλικό παραδόθηκε σε εταιρεία συλλογής και διαχείρισης και η σκηνή παραδόθηκε στον Υπεύθυνο Ασφάλειας και Υγείας του Λιμανιού Λάρνακας.

Η ώρα 08:51, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο διώροφης πολυκατοικίας στην κοινότητα Χλώρακας της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 09:54. Έγινε προληπτική εκκένωση ολόκληρης της πολυκατοικίας, σε συνεργασία με τα μέλη της Αστυνομίας. Κατά τη διαδικασία της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, βρέθηκε απανθρακωμένο άτομο σε υπνοδωμάτιο του εν λόγω διαμερίσματος. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, εκτεταμένες ζημιές υπέστη το υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρο το διαμέρισμα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Η ώρα 13:28, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στην κοινότητα Σπιτάλι της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πυροσβεστικό όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου. Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε σε καθιστικό της οικίας, σβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τους ιδιοκτήτες. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε τελική κατάσβεση, εξαερισμός και επιθεώρηση. Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αυτή φαίνεται να προκλήθηκε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού και επηρέασε την ξύλινη κατασκευή γύρω από το τζάκι, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη η οικία.

Η ώρα 20:17, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο εντός χωραφιού στην περιοχή Αρχάγγελος στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:34. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

 

(ΜΒ/ΕΧΡ)