Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-04-2023 12:38

Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, μεταβαίνει, σήμερα, Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ.

Το Συμβούλιο θα απασχολήσουν η κατάσταση που διαμορφώνεται στις γεωργικές αγορές από τη συνεχιζόμενη πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία με έμφαση στο εμπόριο των σιτηρών των κρατών μελών που γειτνιάζουν με την Ουκρανία καθώς επίσης και τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου αναφορικά με τις ευκαιρίες της βιοοικονομίας και της κυκλικής οικονομίας υπό το πρίσμα της Πράσινης Συμφωνίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις αγροτικές περιοχές.

Ο κ. Υπουργός θα παρακαθήσει, επίσης, σε γεύμα εργασίας του Συμβουλίου, παρουσία της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κας Στέλλας Κυριακίδου, με θέμα τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές που αναπτύσσονται για τη βελτίωση των φυτών. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου θα γίνει ανασκόπηση της προόδου των Στρατηγικών Σχεδίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής των κρατών μελών.

(ΜΓ)