Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-09-2024 13:13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Σήμερα βρίσκομαι εδώ, διότι είχα υποσχεθεί στον Μιχάλη ότι θα έρθω μαζί του την πρώτη του μέρα στο Πανεπιστήμιο. Ο Μιχάλης είναι ένα παιδί που δείχνει σε όλους μας τον δρόμο σε σχέση με τη δύναμη του ανθρώπου. Του είπα θα έρθω μαζί του και χαίρομαι που ως πολιτεία, αλλά και το Πανεπιστήμιο, το οποίο θέλω να ευχαριστήσω, έχουμε διασφαλίσει ότι θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα με τους συμφοιτητές του. Για μένα σε τέτοιου είδους κοινωνικά θέματα είναι που κρινόμαστε ως κράτος, ως πολιτεία, ως κοινωνία καθημερινά. Επαναλαμβάνω, θέλω να ευχαριστήσω το ΤΕΠΑΚ, αλλά και εμείς έχουμε αναλάβει την ευθύνη μας, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε στον Μιχάλη και σε όλα τα παιδιά σαν τον Μιχάλη τις ίδιες ευκαιρίες.»

Κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, όπως τα εξέθεσαν σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν δυσκολίες, με κύριο θέμα το στεγαστικό. Να αναφέρω ότι υπάρχουν σήμερα 300 εστίες στο ΤΕΠΑΚ. Βρίσκονται υπό κατασκευή 500 εστίες, άρα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε διαθέσιμες 800 εστίες. Υπάρχουν περίπου 900 αιτήματα τον χρόνο, άρα θα είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο.

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε το κυκλοφοριακό. Με τις νέες εστίες που κτίζονται υπάρχει τρόπος να φτάνεις στο κέντρο της πόλης χωρίς να χρησιμοποιούνται αυτοκίνητα. Εμείς θα ενθαρρύνουμε να γίνεται αυτό, για να αντιμετωπιστεί και η πρόκληση που αφορά στο κυκλοφοριακό.»

(ΡΜ/ΑΦ/ΑΣ)