Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-04-2023 19:39

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου παρουσίασε τον θεσμό του Βραβείου Μουσείου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Επιτροπή Πολιτισμού, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στο πλαίσιο των εργασιών του 2ου Μέρους της Συνόδου 2023 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου παρουσίασε σήμερα στην Επιτροπή Πολιτισμού, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας τον θεσμό του Ετήσιου Βραβείου Μουσείου του Συμβουλίου της Ευρώπης, στον οποίο συμμετέχει, ως εκπρόσωπος της ΚΣΣΕ.

Ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε τον σημαντικό κοινωνικό ρόλο και τη συμβολή των μουσείων στον διαπολιτισμικό διάλογο και στη διάδοση των αξιών της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η απονομή του φετινού βραβείου στο Μουσείο των Εργαζομένων της Κοπεγχάγης, ανέφερε ο Κύπριος βουλευτής, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής δικαιοσύνης και αναγνώρισης των αγώνων των εργαζομένων στη Δανία και αλλού.

Ο κ. Ευσταθίου επισήμανε ότι τα μουσεία έχουν παύσει πλέον να λειτουργούν ως μια νοσταλγική αναπαράσταση του παρελθόντος, αλλά, αντίθετα, μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις και εργαλεία, θέτουν και διερευνούν καίρια ερωτήματα συναφή με την πολύπλοκη και σύνθετη σημερινή πραγματικότητα, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η ανθρώπινη ύπαρξη και δράση.

Ακολούθως, ο κ. Ευσταθίου παρέστη στην εκδήλωση για την απονομή του φετινού βραβείου Μουσείου του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην παρουσία του Προέδρου της ΚΣΣΕ, κ. Tiny Kox και άλλων αξιωματούχων του Οργανισμού.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)