Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-04-2023 15:21

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων


Αντιπροσωπία της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας Αρμενίας-Κύπρου στην Αρμενική Εθνοσυνέλευση θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο


Αντιπροσωπία της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας (ΔΕΣ) Αρμενίας-Κύπρου στην Αρμενική Εθνοσυνέλευση θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μεταξύ 1-4 Μαΐου 2023, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Βουλής των Αντιπροσώπων. Της αντιπροσωπίας ηγείται ο Πρόεδρος της ΔΕΣ Αρμενίας-Κύπρου κ. Hayk Konjoryan και σε αυτή συμμετέχουν οι βουλευτές κ. Vladimir Vardanyan, κ. Rustam Bakoyan, κ. Hayk Tsirunyan, κ. Karen Hambardzumyan και η βουλεύτρια κ. Arusyak Manavazyan.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, οι Αρμένιοι βουλευτές θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου και θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρο της αντίστοιχης ΔΕΣ Κύπρου-Αρμενίας κ. Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της Επιτροπής, τον Υπουργό Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Κυριακό Κούρο. Οι Αρμένιοι βουλευτές θα έχουν επίσης συναντήσεις με τους Δημάρχους Λευκωσίας και Πάφου κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, αντίστοιχα, με τον Αντιδήμαρχο Αμμοχώστου, κ. Χρύσανθο Ζαννέτο και Μέλη των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, ο Επικεφαλής και τα μέλη της αρμενικής αντιπροσωπίας θα επισκεφθούν τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία και την περιοχή της Δερύνειας, καθώς και χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)