Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-05-2023 17:42

Ημερίδα: «Ο Σχολικός Εκφοβισμός χωρίς υπεκφυγές»

Το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑ.ΒΙ.Σ.) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με το EUROPE-DIRECT Λάρνακας https://eudirectlarnaca.eu και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», στη Λάρνακα,  Ημερίδα με θέμα: «Ο σχολικός εκφοβισμός χωρίς υπεκφυγές».

Η Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου και αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών/μαθητριών αναφορικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Ημερίδας, δόθηκε στους/στις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν η ευκαιρία να θέσουν τους προβληματισμούς τους. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν στην Ημερίδα είναι παιδιά από την Επαρχία Λάρνακας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - European Parliament Ambassador School Programme (EPAS)  EP Ambassadors», καθώς και μαθητές/μαθήτριες από το Λύκειο Αραδίππου.

Την Ημερίδα χαιρέτισαν η Διευθύνουσα του Λυκείου Αραδίππου, κα Στάλω Θρασυβούλου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, δρ Έλενα Χατζηκακού, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέας Κεττής, ο Ευρωβουλευτής, κ. Κώστας Μαυρίδης, καθώς και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου. Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον Δρα Κώστα Φάντη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα: «Σχολική βία: Τι γνωρίζουμε και πώς προστατεύουμε τους μαθητές μας». Το πρώτο μέρος της Ημερίδας ολοκληρώθηκε με διεξαγωγή συζήτησης ανάμεσα στον κεντρικό εισηγητή και το κοινό.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι/παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Ο σχολικός εκφοβισμός χωρίς υπεκφυγές», στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Λάρνακας κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου,  δρ Έλενα Χατζηκακού,  η Σχολική Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια και εξωτερική συνεργάτιδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου δρ Χριστιάνα Δίπλη και η Συντονίστρια του Europe Direct Δήμου Λάρνακας κα Μυρτώ Κατσούρη. Την Ημερίδα συντόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου / Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο.

(ΕΠ)