Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-05-2023 18:22

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε συνάντηση με τον Πρέσβη του Ιράκ στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη  του Ιράκ στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Mouayed Saleh.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε η κοινή βούληση για ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως αυτοί του εμπορίου, των επιχειρήσεων και των επενδύσεων, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση  της επικοινωνίας και συνεργασίας, περιλαμβανομένων ανταλλαγών, στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Κύπρος στηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για επικράτηση συνθηκών σταθερότητας και ευημερίας στο Ιράκ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράκ είναι μία κομβική χώρα για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί σημαντικό κόμβο επενδυτικών κεφαλαίων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ενίσχυση των εμπορικών και επιχειρηματικών ανταλλαγών μεταξύ της Κύπρου και του Ιράκ μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Saleh αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στο Ιράκ και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανοικοδόμηση της χώρας, τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές και ευκαιρίες για συνεργασία με την Κύπρο στο πλαίσιο αυτό.  

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)