Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-06-2023 17:48

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα: «Ψηφιακή Εκπαίδευση: Εξελίξεις και Παιδαγωγικές Πρακτικές»

Tο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ΠΙ), διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Εκπαίδευση: Εξελίξεις και Παιδαγωγικές Πρακτικές». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 3:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία. Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας.

Η Ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις εξελίξεις και πρακτικές σε θέματα που αφορούν στην ψηφιακή εκπαίδευση και ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση. Για τον σκοπό αυτό, στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν το παράδειγμα της Εσθονίας, ως εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο καταγράφει σημαντική πρόοδο στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης, εξελίξεις και προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν και καλές πρακτικές που υλοποιούνται από σχολεία, από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο των Προγραμμάτων και Δράσεων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, καθώς και εργαστήρια με τις ακόλουθες θεματικές:

1. Cin(e)περίληψη στην τάξη

2. Εκπαιδευτικές εφαρμογές με τη χρήση μικρού υπολογιστή Micro:bit

3. Ξυπνώντας τον ακτιβιστή/την ακτιβίστρια μέσα μου: Ένα πλαίσιο εφαρμογής ενεργού πολιτότητας στο σχολείο από το Έργο Social Radio 2.0

4. Τεχνητή Νοημοσύνη και σχολική εκπαίδευση

5. Τεχνολογίες Εκτεταμένης Πραγματικότητας στην εκπαίδευση: από το Cardboard στο Quest VR

6. (Σ)ΕΞηγώντας τις σχέσεις των παιδιών και των εφήβων στον διαδικτυακό κόσμο.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε στελέχη της εκπαίδευσης, καθώς και σε ενδιαφερόμενους/ενδιαφερόμενες από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και άλλους συναφείς φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.pi.ac.cy/digitaleducpi2023

(ΝΓ/ΣΧ)