Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-06-2023 14:26

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων


Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, διοργάνωσε διαδικτυακό διάλογο με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών του Καναδά, ενόψει της 30ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ)


O βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Ειδικός Αντιπρόσωπος για τη Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), διοργάνωσε χθες διαδικτυακό διάλογο, όπου εκπρόσωποι της καναδικής κοινωνίας των πολιτών εξέφρασαν τις απόψεις τους για ζητήματα που θα απασχολήσουν την 30η Ετήσια Σύνοδο της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ, στις αρχές του προσεχούς Ιουλίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και στην ανάγκη τερματισμού της σύγκρουσης και επιστροφής στον διάλογο και στην διπλωματία, στην ανάγκη πυρηνικού αφοπλισμού και ελέγχου των πυρηνικών όπλων, στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν και στην κλιματική αλλαγή. 

Ο κ. Χατζηγιάννη ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την συνεισφορά τους στον διάλογο υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάδειξης σημαντικών ζητημάτων στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών. Ο κ. Χατζηγιάννη σημείωσε ότι η Κ.Σ. ΟΑΣΕ  αποτελεί ένα προνομιακό φόρουμ για τη διενέργεια διαλόγου και την ανταλλαγή εμπειριών και, ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να ακούγονται οι απόψεις της κοινωνίας των πολιτών. Έκανε δε αναφορά στην κατάθεση ψηφίσματος του για συζήτηση και έγκριση στο πλαίσιο της προσεχούς Ετήσιας Συνόδου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ με θέμα την ενίσχυση της συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Διαβεβαίωσε, τέλος, τους συμμετέχοντες στο διάλογο ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κάποιες απόψεις τους να αποτελέσουν τροπολογίες στα Προσχέδια Ψηφισμάτων των Επιτροπών της Συνέλευσης, ώστε να ενσωματωθούν στην Τελική Διακήρυξη της Ετήσιας Συνόδου.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)