Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2023 13:00

Ποινή φυλάκισης 8 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λεμεσού τον κατηγορούμενο για τη φονική πυρκαγιά Ιουλίου 2021, στον Αρακαπά

Σε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων καταδίκασε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού τον κατηγορούμενο για τη μεγάλη πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου 2021, η οποία ξεκίνησε από το χωριό Αρακαπάς και επεκτάθηκε σε άλλες περιοχές της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας. Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους τέσσερα πρόσωπα στο χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας, ενώ οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται στο ποσό των €15.318.798.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, «ο κατηγορούμενος ηθελημένα και παράνομα έθεσε φωτιά στην κοίτη του ποταμού, πλησίον του περιβολιού του, με κίνητρο να καεί η πυκνή βλάστηση και να καθαρίσει ο ποταμός. Οι συνέπειες της πράξης του αυτής ήταν καταστροφικές, εκτεταμένες και πρωτόγνωρες […], η δε πυρκαγιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και εν τέλει κατασβέστηκε την επόμενη ημέρα. Ο ίδιος επίσης εγκατέλειψε τη σκηνή και την περιοχή, τη στιγμή που μεγάλες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεσή της».

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μάϊου 2023, ο καταδικασθέντας κρίθηκε ένοχος από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στις κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα «Να θέτει φωτιά σε εσοδείες και φυτείες» (Άρθρο 317 του Ποινικού Κώδικα) και ανάμματος φωτιάς στην ύπαιθρο (Νόμος 220/1988), με το Δικαστήριο να κρίνει ως επαρκή την περιστατική μαρτυρία στην οποία στηρίχθηκε η Νομική Υπηρεσία, ως η Κατηγορούσα Αρχή, για καταδίκη του κατηγορουμένου.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η κα Άννα Ματθαίου, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α'.

(ΜΛ)

 

 

12 Ιουνίου 2023

Σχετικά Ανακοινωθέντα