Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2023 12:46

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού για συζήτηση του θέματος της τροποποίησης των Κανονισμών που αφορούν στην αξιολόγηση των μαθητών/τριών Μέσης Εκπαίδευσης

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου συμμετείχε σήμερα στην Κοινοβουλευτική  Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού για συζήτηση του θέματος της τροποποίησης των Κανονισμών που αφορούν στην αξιολόγηση των μαθητών/τριών Μέσης Εκπαίδευσης.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η Υπουργός ανέφερε: «Σήμερα ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση του μαθητή και της μαθήτριας στη Μέση Εκπαίδευση, κάτι το οποίο συζητάμε τους τελευταίους μήνες.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη διαδικασία συζήτησης του Νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Με κάποιες μικρές βελτιώσεις στο κείμενο της νομοθεσίας, θεωρούμε ότι θα υποβληθεί στην Ολομέλεια με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αφού είχε προηγηθεί σοβαρός διάλογος με όλους τους εμπλεκομένους.

Θεωρούμε ότι από τον Σεπτέμβρη του 2023-2024, εάν το νομοσχέδιο τύχει της έγκρισης της Ολομέλειας, θα μπορούμε να έχουμε ένα σύγχρονο, ευέλικτο και παιδαγωγικά σωστό Σύστημα Αξιολόγησης των Μαθητών/τριών μας. Από εκεί θα μπορούμε να προχωρήσουμε στη βελτίωση και άλλων χρόνιων ζητημάτων του εκπαιδευτικού μας συστήματος, όπως αυτό που αφορά στην ύλη -ώστε να επικεντρωθούμε στη σημαντική, στην ουσιώδη στην προαπαιτούμενη ύλη για κάθε τάξη- στις μεθόδους διδασκαλίας και κυρίως στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας».  

ΙΠ