Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2023 15:14

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Πολιτισμού για την ταινία «Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα» του Κύρου Παπαβασιλείου που διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Karlovy Vary

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμμετοχή της νέας ταινίας του Κύπριου σκηνοθέτη Κύρου Παπαβασιλείου στο διαγωνιστικό τμήμα ενός από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, το Karlovy Vary, που θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2023 στην Τσεχία. Η ταινία είναι μία συμπαραγωγή Κύπρου και Ελλάδας και έχει χρηματοδοτηθεί από το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού (Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου) του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου.

Ο σκηνοθέτης Κύρος Παπαβασιλείου έχει ήδη διαγωνιστεί με την μικρού μήκους ταινία του "Για το Όνομα του Σπουργιτιού" στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών των Καννών, ενώ με την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους "Οι Εντυπώσεις ενός Πνιγμένου" διαγωνίστηκε στο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Οι ταινίες του συμμετείχαν σε πολλά ακόμη φεστιβάλ ανά το παγκόσμιο και απέσπασαν σημαντικά βραβεία.

Το «Έμβρυο Χρυσαλλίδα Πεταλούδα» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Κύρου Παπαβασιλείου, η οποία έχει συμπεριληφθεί στις 12 ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος Proxima του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (KVIFF) όπου διαγωνίζονται πρωτοποριακές ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων και βετεράνων σκηνοθετών.

(ΑΦ/ΣΧ)