Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-06-2023 11:15

Έκδοση εγχειριδίου κατανόησης δελτίων καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας

Το Τμήμα Μετεωρολογίας προχώρησε στην έκδοση ενός εγχειριδίου το οποίο επεξηγεί τους διάφορους όρους που χρησιμοποιούνται στα δελτία πρόγνωσης καιρού, τα οποία το Τμήμα εκδίδει σε καθημερινή βάση. Με το εγχειρίδιο αυτό ενισχύεται η προσπάθεια που καταβάλλει το Τμήμα ώστε να καταστήσει την επιστήμη της μετεωρολογίας και της πρόγνωσης καιρού όσο το δυνατό πιο κατανοητή και προσιτή στο ευρύ κοινό.

Στο εγχειρίδιο περιγράφεται αναλυτικά η δομή των δελτίων καιρού που το Τμήμα εκδίδει, η συχνότητά τους, ενώ δίνονται και οι ορισμοί διάφορων μετεωρολογικών όρων που χρησιμοποιούνται. Ταυτόχρονα, επεξηγούνται λέξεις και φράσεις που καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε στα δελτία καιρού. Δίνονται, επίσης, παραδείγματα αλλά και εικόνες και σχήματα ώστε να γίνονται ακόμα πιο κατανοητοί οι διάφοροι όροι.

Το εγχειρίδιο κατανόησης του δελτίου καιρού βρίσκεται μόνιμα αναρτημένο σε σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μετεωρολογίας. Έτσι, ανά πάσα στιγμή το κοινό να μπορεί να ανατρέχει σε αυτό, προς επίλυση οποιωνδήποτε αποριών έχει σε σχέση με τους διάφορους όρους που ακούει ή διαβάζει στο δελτίο καιρού.

(ΑΦ/ΣΧ)