Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-06-2023 16:49

Τελετή βράβευσης Διαγωνισμού συγγραφής κειμένου με θέμα την έμφυλη ισότητα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η τελετή βράβευσης για τον διαγωνισμό συγγραφής σύντομου περιγραφικού κειμένου ή άρθρου με θέμα την έμφυλη ισότητα. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Διατμηματική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την ύπαρξη έμφυλων στερεοτύπων στη σχολική ζωή και η ανάδειξη των τρόπων με τους οποίους αυτά μπορούν να αποδομηθούν, ώστε να υπάρχει ισότητα ευκαιριών.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Οραματιζόμαστε ένα σχολείο όπου όλα τα παιδιά τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φύλου, έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και νιώθουν προστατευμένα και ελεύθερα χωρίς διακρίσεις. Περιγράφουμε ένα τέτοιο σχολικό περιβάλλον επεξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους όλα τα άτομα που συνυπάρχουν σε αυτό, κάνουν το συγκεκριμένο όραμα πραγματικότητα». Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν προαιρετική και η συγγραφή των κειμένων έλαβε χώρα σε μη εργάσιμο/διδακτικό χρόνο σε συνεννόηση με τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της Γλώσσας/Λογοτεχνίας ή/και το μάθημα Αγωγής Ζωής/Αγωγής Υγείας/Οικιακής Οικονομίας/Οικογενειακής Αγωγής στα παιδιά που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η δρ Έλενα Χατζηκακού, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου καλωσόρισε τους/τις παρευρισκόμενους/παρευρισκόμενες, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η κα Λουΐζα Χριστοδουλίδου-Ζαννέτου, Επίτροπος Νομοθεσίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, ο κ. Γιάννης Παναγιώτου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Στην εκδήλωση παρέστη και η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Τζόζη Χριστοδούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τρία βραβεία και ένας έπαινος στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων, τέσσερα βραβεία στην κατηγορία των γυμνασίων και τρία βραβεία στην κατηγορία των λυκείων/τεχνικών σχολών. Τα βραβεία για τον διαγωνισμό ήταν προσφορά της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

ΙΠ