Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-06-2023 13:55

Αναχώρηση βουλεύτριας κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου για την Washington DC

Η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και Ειδική Αντιπρόσωπος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αναχωρεί την Κυριακή για την Ουάσιγκτον DC για να συμμετάσχει ως ομιλήτρια στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας με θέμα «Καταπολέμηση της διαφθοράς για την ανάπτυξη: Ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης», που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουνίου 2023.

Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει ο καταξιωμένος διεθνολόγος του πανεπιστημίου Στάνφορντ, δρ. Francis Fukuyama. Μεταξύ των ομιλητών, περιλαμβάνονται εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, ιδιωτικών επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και διερευνητικοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Το Φόρουμ φιλοξενείται από τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας και συνδιοργανώνεται, μεταξύ άλλων, από τη μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» (Transparency International), τo Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), την Αρχή για τη Διεθνή Ανάπτυξη της Κυβέρνησης των ΗΠΑ (USAID) και το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας και της Ολλανδίας.

Στόχος του Φόρουμ είναι η ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των διαφόρων φορέων που εργάζονται για την ενίσχυση της  διαφάνειας και της ακεραιότητας.

Η κα Χαραλαμπίδου θα είναι ομιλήτρια σε πάνελ, με θέμα τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην καταπολέμηση της διαφθοράς και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Άλλες θεματικές ενότητες αφορούν στον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, στις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου και στον ρόλο των εποπτικών αρχών στην προώθηση της διαφάνειας και της ακεραιότητας. 

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)