Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-06-2023 16:20

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης Συμπληρωματικής Συνάντησης για την Εφαρμογή της Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ, στη Βιέννη

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή, στη Βιέννη, για να συμμετάσχει υπό την ιδιότητα του Ειδικού Αντιπροσώπου της Συνέλευσης για τη Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών, στις εργασίες της 3ης Συμπληρωματικής Συνάντησης για την Εφαρμογή της Ανθρώπινης Διάστασης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στις 26 και 27 Ιουνίου 2023.

Τη Συνάντηση που έχει ως θέμα τον ρόλο της κοινωνίας των πολιτών στην προστασία και προώθηση της ανεκτικότητας και στην καταπολέμηση των διακρίσεων, συνδιοργανώνουν η τρέχουσα προεδρία του ΟΑΣΕ, την οποία ασκεί η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού, με συμμετοχή εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Η Συνάντηση σκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου των εθελοντών και μη κυβερνητικών οργανώσεων στην ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που συνεπάγεται ο κοινωνικός αποκλεισμός λόγω των προκαταλήψεων, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων.

Ο κ. Χατζηγιάννη θα προσφωνήσει την εναρκτήρια συνεδρία της Συνάντησης και θα συμμετέχει στην θεματική ενότητα που αφορά στις προσπάθειες ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την ανεκτικότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Εξάλλου, ο κ. Χατζηγιάννη θα έχει συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΟΑΣΕ για την Κοινωνία των Πολιτών κ. Andreja Stojkovski.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)