Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-06-2023 09:58

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο τριήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τριήμερο από τις 06:00 της 23ης Ιουνίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 26ης Ιουνίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 89 κλήσεις για βοήθεια, 53 πυρκαγιές, 31 ειδικές εξυπηρετήσεις και πέντε ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06:00 της 25ης Ιουνίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 26ης Ιουνίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 30 κλήσεις για βοήθεια, 14 πυρκαγιές και 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 09:43 χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μεγάλη στοιβάδα από μικρές μπάλες σανού εντός ανοικτού υπόστεγου κτηνοτροφικού υποστατικού, σε περιοχή μεταξύ Κολώνης και Γεροσκήπου της Επαρχίας Πάφου, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 10:27. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε ιδιωτικός εκσκαφέας. Μετά από διερεύνηση που ακολούθησε, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε μετά από χρήση φλόγιστρου για καταπολέμηση εντόμων και μεταδόθηκε σε αποκάλαμα και στη συνέχεια στις μπάλες σανού.

Η ώρα 10:11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στον πρώτο όροφο διώροφου κτηρίου στον Άγιο Δομέτιο, στην Επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 10:45. Η πυρκαγιά βρισκόταν σε υπνοδωμάτιο του κτηρίου, το οποίο από πρώην ξενοδοχείο έχει μετατραπεί σε στέγη φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών και είχε επεκταθεί σε δεύτερο υπνοδωμάτιο. Τα δύο υπνοδωμάτια, καθώς και το περιεχόμενό τους, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Επιπρόσθετα, από τον καπνό, ζημιές έπαθε η βαφή της τοιχοποιίας και εξοπλισμός ολόκληρου του ορόφου. Στο κτήριο διέμενε μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα χωρίς να κινδυνεύσουν. Μετά από διερεύνηση που ακολούθησε, η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη πράξη.

Η ώρα 14:25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σε αγροτική περιοχή «Πετάσια» της Κοινότητας Αλαμινού, στην Επαρχία Λάρνακας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Ε.Μ.Α.Κ. και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:48. Η πυρκαγιά κατέκαυσε δύο εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αποκάλαμα και καλαμιώνα. Επιπρόσθετα, επηρεάστηκε αριθμός ελαιόδεντρων, διάσπαρτων μπάλων σανού, καθώς και λάστιχα άρδευσης διάφορων διαμετρημάτων. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν, επίσης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, δύο φορητές μονάδες πυρόσβεσης της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, πέντε γεωργικοί ελκυστήρες και ένας ιδιωτικός εκσκαφέας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ε.Μ.Α.Κ. για επιφυλακή και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 15:27 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σε αγροτική περιοχή της Κοινότητας Αναρίτας της Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:07. Η πυρκαγιά κατέκαυσε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα, αποκάλαμα και αθέριστα σπαρτά και προστατεύτηκαν μεμονωμένες κατοικίες. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και τρεις γεωργικοί ελκυστήρες. Δύο αεροσκάφη πυρόσβεσης, τα οποία βρίσκονταν σε περιπολία στην περιοχή, ενίσχυσαν τις επίγειες δυνάμεις με προληπτικές ρίψεις νερού. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται και φαίνεται να είχε ξεκινήσει από την άκρη του δρόμου.

Η ώρα 16:05 λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα παράλληλα του δρόμου Πλατρών - Λεμίθου. Όχημα, το οποίο παρέκκλινε της πορείας του, κατέληξε σε πλάγια θέση σε χωματόδρομο, σε χείλος γκρεμού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Μονιάτη. Η ομάδα διάσωσης, αφού σταθεροποίησε και ασφάλισε το όχημα, απεγκλώβισε το παγιδευμένο άτομο, το οποίο παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για προληπτική μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η ώρα 18:38 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ψησταριά σε σωματείο στην οδό Αγίου Παύλου, στην Επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 18:59. Η πυρκαγιά βρισκόταν σε ψησταριά ψησίματος φαγητού από κάρβουνο και επεκτάθηκε στο φουγάρο. Δύο άτομα, τα οποία εργάζονταν στο χώρο, μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό όχημα στο νοσοκομείο πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με εγκαύματα στα χέρια. Μετά από διερεύνηση που ακολούθησε, η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε συσσωρευμένα λίπη στην καπνοδόχο της ψησταριάς.

Η ώρα 04:33 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο μοτοποδήλατα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοιχτό χώρο σε ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 04:55. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, τα μοτοποδήλατα, τα οποία βρίσκονταν το ένα δίπλα στο άλλο, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

 

(ΜΒ/ΣΧ)