Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-06-2023 14:27

Οι βουλευτές κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη και κ. Χρίστος Σενέκης αναχωρούν για την 30η Ετήσια Σύνοδο της Κ.Σ. ΟΑΣΕ

Η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση, κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αναχωρεί από την Ουάσιγκτον όπου συμμετείχε σε συνέδριο της Παγκόσμιας Τράπεζας για να μεταβεί στο Βανκούβερ για να συμμετάσχει στην 30η Ετήσια Σύνοδο της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Ιουνίου και 4 Ιουλίου 2023. Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της ΚΣ ΟΑΣΕ για τη Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη και ο κ. Χρίστος Σενέκης, μέλος της αντιπροσωπίας, μεταβαίνουν επίσης στο Βανκούβερ για να συμμετάσχουν στην Ετήσια Σύνοδο.

H Ετήσια Σύνοδος, έχει ως γενικό θέμα τον ρόλο της ΚΣ ΟΑΣΕ στην ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας μέσω της προώθησης δημοκρατικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών.

Οι Κύπριοι βουλευτές θα λάβουν μέρος σε κοινές και χωριστές συνεδρίες των τριών Γενικών Επιτροπών της Συνέλευσης και δη της Επιτροπής Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα, όπου θα συζητηθούν ψηφίσματα των Εισηγητών των Επιτροπών και τροπολογίες που έχουν υποβληθεί από τα μέλη της ΚΣ ΟΑΣΕ, περιλαμβανομένων των μελών της κυπριακής αντιπροσωπίας.

Θα συζητηθούν επίσης και θα τεθούν προς έγκριση Επιπρόσθετα Ψηφίσματα, εκ των οποίων ψήφισμα που κατέθεσε η κα Χαραλαμπίδου που αφορά την υιοθέτηση ενός συνόλου κανόνων για τη διενέργεια τακτικών ελέγχων απόδοσης της Συνέλευσης και Επιπρόσθετο Ψήφισμα του κ. Χατζηγιάννη που αφορά τον ρόλο των εθνικών Κοινοβουλίων στην ενίσχυση της συμμετοχής της κοινωνίας των πολίτων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.  Τα ψηφίσματα των τριών Επιτροπών, καθώς και Επιπρόσθετα Ψηφίσματα τα οποία θα εγκριθούν από την Ολομέλεια, θα αποτελέσουν την Τελική Διακήρυξη της Συνόδου. 

Εξάλλου, η κα Χαραλαμπίδου και ο κ. Χατζηγιάννη θα λάβουν μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην παρούσα Σύνοδο, καθώς και στις επόμενες δραστηριότητες και τη λειτουργία της Συνέλευσης. Εξάλλου, η κα Χαραλαμπίδου θα παρουσιάσει στη Μόνιμη Επιτροπή της Συνέλευσης τροπολογίες που υπέβαλε στην Υποεπιτροπή για τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της ΚΣ ΟΑΣΕ, οι οποίες θα τεθούν προς ψήφιση.

Τέλος, ο κ. Χατζηγιάννη θα λάβει μέρος σε συνεδρία της Ad hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)