Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-06-2023 08:46

Η κυπριακή αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) θα συμμετάσχει στις εργασίες της 30ης Επετειακής Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023

Η αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), αποτελούμενη από τους βουλευτές κ. Πανίκο Λεωνίδου (επικεφαλής), κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, κ. Μαρίνο Μουσιούττα και κ. Ηλία Μυριάνθους, μεταβαίνει στη Σιθωνία Χαλκιδικής, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 30ης Επετειακής Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, μεταξύ 29 Ιουνίου και 3 Ιουλίου 2023, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα της ΔΣΟ, Έλληνα βουλευτή, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου. Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύει ο Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων A΄ της Βουλής κ. Βασίλης Κοιλιαρής. 

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, με κεντρικό θέμα «30 Χρόνια ΔΣΟ: Απέναντι σε νέες προκλήσεις – Μπροστά σε νέες προοπτικές», θα πραγματοποιηθεί ειδική θεματική συνεδρίαση, με θέμα «Ο ρόλος των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη και τον Κόσμο: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις». Οι συμμετέχοντες βουλευτές θα συζητήσουν επίσης θέματα που αφορούν στη λειτουργία και στον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων της Συνέλευσης.

Εξάλλου, οι βουλευτές, Μέλη της ΔΣΟ, θα επισκεφθούν χώρους θρησκευτικού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένου του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας, όπου είχε πραγματοποιηθεί η Ιδρυτική Συνέλευση της ΔΣΟ, τον Ιούνιο του 1993.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)