Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-07-2023 18:03

Δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Μετά από κλήση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκαν για διάσωση ατόμου από απόκρημνη περιοχή στον Ακάμα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς.

Άτομο, το οποίο επέβαινε σε τετράτροχο όχημα, παρεξέκλινε της πορείας του και ανετράπη σε γκρεμνό ύψους 20-30 μέτρων περίπου, στην περιοχή Άγ. Γεώργιος στον Ακάμα.

Ο τραυματίας, αφού προσεγγίστηκε από την ομάδα διάσωσης, τοποθετήθηκε σε φορείο διάσωσης στην παρουσία νοσηλευτικού προσωπικού και παρελήφθη  από μέλη της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Μ.Α.ΕΠ). Αστυνομίας για μεταφορά του με ελικόπτερο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Νοσοκομείου Πάφου.

Στις 2.46 μ.μ. η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Μουτταγιάκας, στη Λεμεσό. 

Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Επαρχίας Λεμεσού.

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία υποστηρίζει το Τμήμα Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα. Η πυρκαγιά, η οποία έχει έκταση περίπου τρία δεκάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σωρούς από άχρηστα υλικά, κι έχει επηρεάσει ένα εγκαταλελειμμένο υποστατικό, είναι ελεγχόμενη. 

Σε σχέση με την πυρκαγιά στην περιοχή του παλαιού Σφαγείου Κοφίνου, σημειώνεται ότι η επιχειρησιακή ευθύνη ανήκει στο Τμήμα Δασών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υποστηρίζει την επιχείρηση κατάσβεσης με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από την Ε.Μ.Α.Κ. και την Επαρχία Λάρνακας. 

(ΕΠ)