Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-07-2023 13:54

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης και Petrolina (Holdings) Public Ltd

Υπογράφηκε σήμερα, 13 Ιουλίου 2023, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, και της εταιρείας Petrolina (Holdings) Public Ltd (“Πετρολίνα”), το οποίο καθορίζει πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Το εν λόγω μνημόνιο, το οποίο υπέγραψαν ο Διοικητής του ΚΣΕΔ, Αντιπλοίαρχος Ανδρέας Χαραλαμπίδης ΠΝ και ο κ. Ντίνος Λευκαρίτης, Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Petrolina, αναδεικνύει τη σημαντικότητα της συνεργασίας του κρατικού μηχανισμού με τον ιδιωτικό τομέα. Η συνεργασία αυτή είναι απαραίτητη και καταλυτική σε περιπτώσεις αντιμετώπισης κρίσεων που δύναται να προκληθούν συνεπεία φυσικών ή/και ανθρωπογενών παραγόντων, όπως είναι οι Επιχειρήσεις Μαζικής Έρευνας και Διάσωσης, που ενδέχεται να προκύψουν ως αποτέλεσμα οποιουδήποτε ναυτικού ή αεροπορικού ατυχήματος στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΚΣΕΔ εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Petrolina για την πρωτοβουλία που έχει επιδείξει για εθελοντική υποστήριξη των Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης, καθιστώντας την σημαντικό εργαλείο στην εκτέλεση της αποστολής του Κέντρου, που είναι οι μηδενικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές κατά τις Επιχειρήσεις Έρευνας-Διάσωσης.

(ΕΠ/ΕΧΡ)