Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-07-2023 15:13

Παρουσίαση με θέμα: «Εφαρμογή Κρατικών Ενισχύσεων από τις αρμόδιες Αρχές» από το Γραφείο Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων

Το Γραφείο της Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων (ΓΕΕΚΕ) διοργάνωσε χθες Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 παρουσίαση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές του κράτους  με θέμα: «Εφαρμογή Κρατικών Ενισχύσεων από τις Αρμόδιες Αρχές».

Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων κα Στέλλα Μιχαηλίδου τόνισε: «Είμαστε και παραμένουμε δίπλα στις αρμόδιες Αρχές και προς αυτή την κατεύθυνση θα πορευθούμε στη συνέχεια».  

Η συμμετοχή από όλες τις αρμόδιες Αρχές  ήταν καθολική και συμμετείχαν 144 λειτουργοί.  

Μετά τον χαιρετισμό της Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων επεξηγήθηκε η έννοια της «Κρατικής Ενίσχυσης» από τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα και στη συνέχεια έγινε αναφορά στο ρόλο και τις αρμοδιότητες του Γραφείου σε σχέση με τις αρμόδιες Αρχές από την Έφορο.

Επίσης, επεξηγήθηκαν οι έννοιες της «Ενιαίας και Συνδεδεμένης Επιχείρησης», «Τα πλεονεκτήματα χρήσης του Μητρώου Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας» και ο «Οδηγός Δημιουργίας Σχεδίων βάσει των Κανονισμών Απαλλαγής» από την κα Έλενα Ιωαννίδου και η έννοια  «Της Προβληματικής Επιχείρησης» από τον κ. Ιωάννη Ιωάννου.

Η διενέργεια της παρουσίασης εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Γραφείου βάσει σχετικής νομοθεσίας για εκπαίδευση των αρμοδίων Αρχών και στόχος της ήταν να αναπτυχθεί περαιτέρω η κουλτούρα των Κρατικών Ενισχύσεων από τις αρμόδιες Αρχές κατά την ετοιμασία των Σχεδίων.

Καταλήγοντας, η Έφορος ανέφερε: «Στόχος όλων μας είναι η κοινή συμπόρευση με εκπαίδευση, ευελιξία, αμεσότητα, διαφάνεια, συμμόρφωση για ακόμα καλύτερη εικόνα της Κύπρου μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Μέσα από τις διαδικασίες κτίζουμε αξιοπιστία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθημερινά και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

(ΕΠ)