Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-07-2023 11:02

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06:00 της 14ης Ιουλίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 15ης Ιουλίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 34 κλήσεις για βοήθεια (15 πυρκαγιές και 19 ειδικές εξυπηρετήσεις).

Η ώρα 12:02, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καλαμιώνα στην κοίτη του ποταμού Τρεμίθου στο Κίτι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας, την Ε.Μ.Α.Κ. και Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Λευκάρων. Η πυρκαγιά βρισκόταν στον καλαμιώνα, κατέκαυσε τρία δεκάρια και τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:30. Τα αίτια διερευνώνται, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 22:28, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο Πολυδύναμο Κέντρο Τσερίου. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας.

Η πυρκαγιά βρισκόταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου, σε κοινόχρηστο χώρο, έξω από κοιτώνες. Εκτεταμένες ζημιές έπαθε η επίπλωση του χώρου και μέρος οικιακού εξοπλισμού, ενώ από τον καπνό και τη θερμότητα επηρεάστηκε η βαφή και η ηλεκτρική εγκατάσταση ολόκληρου του ορόφου.

Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στο κτήριο βρίσκονταν τρόφιμοι, καθώς και το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου. Στον ισόγειο χώρο δεν είχε κινδυνεύσει κανείς, ενώ στον πρώτο όροφο, τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συντονισμένες ενέργειες με την κατάσβεση, πραγματοποίησαν έρευνα και εντόπισαν έντεκα ηλικιωμένα άτομα, τα οποία βρέθηκαν να κοιμούνται στα δωμάτιά τους.

Έγινε διάσωση και των έντεκα ηλικιωμένων, οι οποίοι παραδίδονταν στο νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων για παροχή πρώτων βοηθειών και αξιολόγηση για τυχόν περαιτέρω περίθαλψη και μεταφέρθηκαν προληπτικά με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μέλη της Πολιτικής Άμυνας και της Εθελοντικής Ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης Τσερίου παρευρέθηκαν στο μέρος της πυρκαγιάς και παρείχαν βοήθεια στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

 

(ΜΒ)