Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-07-2023 10:07

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις πυρκαγιές σε Γέρι και Άλασσα

Στις 16:04 χθες Κυριακή λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού και πλαστικών στη βιομηχανική περιοχή Γερίου.

Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας.

Το εργοστάσιο, καθώς και το περιεχόμενό του εξακολουθούν να καίονται ολοσχερώς.

Στο μέρος της πυρκαγιάς βρέθηκαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα και κατέφθασε βοήθεια από την επαρχία Λάρνακας, Λεμεσού και ΕΜΑΚ, καθώς και βυτιοφόρα από την Επαρχιακή Διοίκηση, Τμήμα Δασών, Δήμους Λευκωσίας και Λατσιών και ιδιωτική εταιρεία. Επί τόπου κατέφθασε επίσης η Πολιτική Άμυνα, καθώς επίσης και η εθελοντική ομάδα SupportCY.

Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, δεν βρίσκονταν άτομα στο χώρο, παρά μόνο φύλακας του εργοστασίου, ο οποίος και ενημέρωσε για την πυρκαγιά. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και για προστασία των παρακείμενων εργοστασίων.

Επιπρόσθετα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Άλασσας στην επαρχία Λεμεσού. 

Επιχείρησαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού, με ενίσχυση από το Τμήμα Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα και μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης από την Υπηρεσία Θήρας και μία από την Εθελοντική Ομάδα SupportCY. Επί τόπου βρέθηκαν επίσης τέσσερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Η πυρκαγιά ήταν έκτασης δύο δεκαρίων και κάηκε άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα, δέντρα και δυο ακινητοποιημένα οχήματα.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο η πυρκαγιά τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο χάρη στην άμεση ανταπόκριση των διαφόρων ομάδων. 

(ΑΦ/ΕΧΡ)