Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2023 15:02

Διμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αργεντινό Πρόεδρο στο πλαίσιο της διάσκεψης κορυφής ΕΕ-CELAC, στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αργεντινής κ. Alberto Ángel Fernández, στο πλαίσιο της διάσκεψης κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (ΕΕ-CELAC), που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και είχε ως επίκεντρο την εξεύρεση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην επικείμενη λειτουργία της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μπουένος Άιρες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προς σύσφιξη των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών που χρονολογούνται από το 1968, καθώς και των ήδη στενών φιλικών τους σχέσεων.

Επιπλέον, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών το 2024 από την ίδρυση της UNFICYP, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον Αργεντινό Πρόεδρο τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Κύπρου για τη μακροχρόνια και σημαντική συμμετοχή της Αργεντινής στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

_________

Σημ.: Για πλάνα από τη συνάντηση, πατήστε εδώ.

(ΜΒ)