Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-09-2023 19:55

Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου κατά την παραλαβή του βραβείου στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας

Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, και να παραλαμβάνω βραβείο, εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο συνιστά αναγνώριση της αξιοσημείωτης συνεισφοράς του στην πορεία της μετεξέλιξης του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας (Σ.Υ.Λ.).

Το βραβείο αυτό αντικατοπτρίζει την προσήλωση στην προώθηση της βιώσιμης χρήσης και αποτελεσματικής διαχείρισης του πολύτιμου αυτού υδατικού πόρου μας, του νερού, απαραίτητου στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το βραβείο αναγνωρίζει, επίσης, τις ενέργειες και τα έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας των 70 ετών. Μέσα από αυτές τις προσπάθειες επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, o πολλαπλασιασμός των πολιτών που εξυπηρετούνται από το υδρευτικό δίκτυο, διασφαλίστηκε η παροχή επαρκών ποσοτήτων νερού άριστης ποιότητας, υιοθετηθήκαν νέες καινοτόμες τεχνολογίες και ψηφιοποίηση, ανεγέρθηκαν νέες δεξαμενές. Κι όλα αυτά, εξασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον για τις επερχόμενες γενιές.

Αυτό το βραβείο, κύριες και κύριοι, είναι η επιβράβευση μιας ομαδικής δουλειάς. Γι΄ αυτό το αποδίδω στους αγαπητούς μου συνεργάτες:

Στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, στα διευθυντικά στελέχη, πρώην, τέως και νυν, που συνέβαλαν στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του κράτους.

Φυσικά, στο προσωπικό του Οργανισμού, που με την καθημερινή του εργασία και αφοσίωση εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του.

Το βραβείο είναι αφιερωμένο, επίσης, και σε όλους τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Εσωτερικών που ασχολούνται με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα από την οποία επίκειται ο εκσυγχρονισμός του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και η μετάβαση στο νέο πλαίσιο μετεξέλιξης. Με τη σύσταση του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας από την 1η Ιουλίου 2024, ενοποιούνται οι Υπηρεσίες του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, των Υπηρεσιών Διαχείρισης στέρεων αποβλήτων, καθώς και της Αδειοδότησης Ανάπτυξης για Πολεοδομικές και Οικοδομικές Άδειες σε επαρχιακό επίπεδο. Και αυτή η αλλαγή θα αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για τους ίδιους τους οργανισμούς, όσο και για τους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο.

Αγαπητοί,

Τα 70 χρόνια παραγωγικής πορείας του Οργανισμού, αναμφίβολα αποδεικνύουν την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητά του, από ιδρύσεως μέχρι και σήμερα, παρά τις όποιες προκλήσεις. Γυρίζοντας πίσω τις σελίδες του χρόνου, αποτυπώνεται η μεγάλη δέσμευση, η ικανότητα και το όραμα.

Εύχομαι, λοιπόν, κάθε επιτυχία στο μετέπειτα έργο και αποστολή του Οργανισμού, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η νέα εποχή – αυτή της μεταρρύθμισης- θα φέρει ακόμη πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες παροχής νερού.

(ΕΦυς/ΙΣ)