Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-09-2023 20:12

Χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στον εορτασμό της επετείου των εβδομήντα χρόνων λειτουργίας του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι κομμάτων,

Έντιμοι κύριοι υπουργοί,

Αγαπητοί συνάδελφοι βουλευτές,

Αξιότιμοι κύριοι δήμαρχοι,

Αξιότιμοι γενικοί διευθυντές,

Αξιότιμοι κύριοι πρόεδρε και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας,

Αξιότιμε κύριε διευθυντή του Συμβουλίου,

Κυρίες και κύριοι,

 «Αρχή πάντων ύδωρ»! Πιο επίκαιρη από ποτέ η σοφή παρατήρηση του Θαλή του Μιλήσιου. Ειδικά στις μέρες μας που η Ευρώπη αρχίζει επικίνδυνα να διψάει και ο πλανήτης εκπέμπει σήματα κινδύνου λόγω της κλιματικής κρίσης. Το νερό αποτελεί αναμφίβολα βασικό και πολύτιμο στοιχείο για την ανθρώπινη ύπαρξη και τη ζωή σε όλες τις μορφές της. Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 5ης Οκτωβρίου 2022 σχετικά με την πρόσβαση στο νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα τονίζεται μεταξύ άλλων ότι αποτελεί κοινό αγαθό το οποίο πρέπει να παρέχεται απρόσκοπτα σε επαρκείς ποσότητες καλής ποιότητας και καλούνται τα κράτη να ενισχύσουν την προώθηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης ως βασικών δημόσιων υπηρεσιών για όλους.

Φίλες και φίλοι,

Παρά τους πενιχρούς υδάτινους πόρους του νησιού μας, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας (ΣΥΛ) μέσα από την υπεύθυνη διαχείριση, τον συνεχή εκσυγχρονισμό και την αφοσίωση του προσωπικού του έχει μεριμνήσει όλα τα χρόνια της λειτουργίας του για την απρόσκοπτη παροχή νερού στους κατοίκους της Λευκωσίας. Το νερό που προορίζεται για οικιακή κατανάλωση πρέπει να πληροί συγκεκριμένα πρότυπα ποιότητας, γι’ αυτό, εκτός από τις αναλύσεις που διενεργούνται από τις κρατικές υπηρεσίες, το ΣΥΛ, με γνώμονα πάντα τον καταναλωτή, πραγματοποιεί πρόσθετους ελέγχους. Δεδομένης της μείωσης των αποθεμάτων νερού, με τα σύγχρονα συστήματα που εφαρμόζει περιορίζει τις απώλειες από το δίκτυο και συμβάλλει στην αποτελεσματική διαχείριση του διαθέσιμου νερού.

 

Πρόκειται για έναν σύγχρονο οργανισμό, που με την είσοδο του στη νέα ψηφιακή εποχή, την ψηφιοποίηση των λογαριασμών, την εφαρμογή διαδικτυακών πληρωμών και την αυτοματοποίηση συλλογής δεδομένων, κατόρθωσε να καταστεί βιώσιμος και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του. Με την ενημερωμένη ιστοσελίδα του και την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται πάντα σε επικοινωνία με τους καταναλωτές, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους.

Φίλες και φίλοι,

Αποτελεί τιμή για μένα να είμαι ανάμεσά σας, για να γιορτάσουμε τα εβδομήντα χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του ΣΥΛ, και σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση. Για το έργο που επιτελείται διαχρονικά και την πολύτιμη προσφορά στην κοινωνία συγχαίρω θερμά το διοικητικό συμβούλιο, τη διεύθυνση και τους εργαζομένους, που κατάφεραν να καταστήσουν το ΣΥΛ έναν οργανισμό που έχει ως όραμα τη βέλτιστη διαχείριση του νερού, έναν οργανισμό ζωτικής σημασίας και πρότυπο στην παροχή υπηρεσιών προς τον Κύπριο πολίτη. Η ανεκτίμητη προσφορά του τυγχάνει αναγνώρισης όχι μόνο από την κοινωνία, αλλά και από την πολιτεία, η οποία στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε βήμα του.

Το ΣΥΛ βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα νέο σταυροδρόμι. Με την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη μετεξέλιξη του οργανισμού σε Τμήμα Ύδρευσης του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα την επιτυχή διαδρομή του και θα έχει την ευκαιρία για εφαρμογή περισσότερων καινοτομιών.

Ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επιθυμώ να εκφράσω την εκτίμηση μας για τη μέχρι σήμερα πορεία και προσφορά του ΣΥΛ, αλλά και να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε δίπλα σας στα επόμενα βήματα για τη συνεχή και επιτυχή λειτουργία του. Στηρίζοντας την αναβάθμιση τέτοιων επωφελών οργανισμών στον τόπο μας, δημιουργούμε συνθήκες και προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας σε όλα τα επίπεδα.

Σας συγχαίρω θερμά και εύχομαι στον οργανισμό κάθε επιτυχία στο μέλλον, προσβλέποντας σε μια εξίσου παραγωγική πορεία.

--------

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)