Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-09-2023 16:29

Πραγματοποίηση σεμιναρίου για την Ελληνομάθεια - 20 Σεπτεμβρίου 2023

Η Υπηρεσία Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (KIE) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Το εν λόγω σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στη Λευκωσία, από τις 8:30 π.μ. – 1 μ.μ.. Οι εισηγήτριες του σεμιναρίου είναι η κα Βικτωρία Παναγιωτίδου και η κα Μαρία Καρακύργιου, συνεργάτιδες του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

Το Σεμινάριο απευθύνεται:

  • Σε όσους/όσες Φιλόλογους ενδιαφέρονται και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Υπηρεσίας ΚΙΕ
  • Σε όσους/όσες δίδαξαν την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023 στα ΚΙΕ και ενδέχεται να απασχοληθούν κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.pi-eggrafes.ac.cy  στην κατηγορία «Εξειδικευμένα Σεμινάρια», από την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Επισημαίνεται ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στη βάση των πιο πάνω κριτηρίων. Αναφορικά με τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Σχετικές οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των χρηστών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy.

Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του σεμιναρίου θα έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν πιστοποιητικό παρακολούθησης στο Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy ) δέκα μέρες μετά την πραγματοποίησή του. Για θέματα που αφορούν στην εγγραφή μέσω του Διαδικτυακού Περιβάλλοντος Εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 22402370 ή 22402351, ενώ για θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο του σεμιναρίου, μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Λειτουργούς του ΥΠΑΝ, κα Ανθή Περικλέους (apericleous@moec.gov.cy) και κα Άντρια Κούμα-Αθανασίου (akouma@schools.ac.cy)  ή στο τηλ. 22800749.

/ΣΧ