Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-09-2023 14:22

Δηλώσεις της Υπουργού Υγείας Δρος Πόπης Κανάρη για θέματα της επικαιρότητας

Σε δηλώσεις για θέματα της επικαιρότητας προέβη σήμερα η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου.

Ερωτηθείσα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, σημείωσε ότι έχει ήδη επισκεφθεί δύο φορές το Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας της Αθαλάσσας και ότι έχει προγραμματίσει και τρίτη επίσκεψη στο νοσηλευτήριο, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Λύσεις θα βρεθούν στο άμεσο διάστημα και στο μέλλον, επισήμανε η αρμόδια Υπουργός.  Όπως εξήγησε, θα δημιουργηθουν υποδομές στα Λατσιά, οι οποίες θα συβάλουν στην αποσυμφόρηση της κατάστασης».

Η Δρ Κανάρη ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας στοχεύει σύντομα να δημιουργήσει μια ξέχωρη Κλινική στο Νοσοκομείο Λεμεσού, η οποία θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κατάστασης, ενώ τον Απρίλιο του 2024 θα εγκαινιαστεί το καινούργιο Κτίριο του Νοσοκομείου Αθαλάσσας.  Στο πλαίσιο των Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συμπλήρωσε, ο ΟΚΥπΥ θα ολοκληρώσει αυτό το έργο και η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη.

Ερωτηθείσα σχετικά με την εξειδικευμένη/ειδική διαχείριση και παρακολούθηση των ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από γενικές μορφές ηπατοπαθειών και την επιστολή που απέστειλε μέσω του δικηγόρου του ο δημοσιογράφος  Σταύρος Κυπριανού, η κα Υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει ένα προσχέδιο μνημονίου από πλευράς του Υπουργείου Υγείας και του συγκεκριμένου Κέντρου στο Λονδίνο. «Δεν υπάρχει συμφωνία. Έχουμε ήδη από καιρό προχωρήσει στον καθορισμό συνάντησης με το Κέντρο στο Λονδίνο για να ολοκληρώσουμε συμφωνίες, να βρεθούν λύσεις και να δημιουργήσουμε υποδομές σε έναν αναγκαίο τομέα, όπως αυτός της ηπατολογίας», ανέφερε η κα Υπουργός.

«Μετά την ολοκλήρωση αρχές Οκτωβρίου της συνάντησης αυτής, θα ανακοινώσουμε τα επόμενα στάδια για αυτή την υποδομή που πρέπει να γίνει», κατέληξε η Δρ Κανάρη.

(ΔΚ)