Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-09-2023 13:37

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Υπουργό Αλιείας και Θαλασσίων Πόρων της Σιέρα Λεόνε

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος είχε σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, εθιμοτυπική συνάντηση με την Υπουργό Αλιείας και Θαλασσίων Πόρων της Σιέρα Λεόνε Madam Princess Dugba, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα στο Υπουργείο, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων.

Ο κ. Ξενοφώντος ενημέρωσε την Madam Princess Dugba για τις αρμοδιότητες του Υπουργείου του, ιδιαίτερα σε σχέση με την αλιεία, τη γεωργία και τη θαλάσσια και γεωργική έρευνα, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα του Υπουργείου να συνεργαστεί με την Σιέρα Λεόνε σε επιλεγμένους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Έμφαση δόθηκε στο θέμα της αλιείας και έγινε παρουσίαση των στόχων και των τομέων εμπειρογνωμοσύνης του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών.

Η Υπουργός Αλιείας και Θαλασσίων Πόρων της Σιέρα Λεόνε, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά της για συνάντηση στο Υπουργείο, εξέφρασε την επιθυμία να εξερευνήσει ευκαιρίες συνεργασίας και να προωθήσει τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα που περιλαμβάνουν την αλιεία και τους θαλάσσιους πόρους, καθώς και τη γεωργία και επισιτιστική ασφάλεια.

Μετά από εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα αλιείας, ελέγχου αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, σε επίπεδο Μνημονίου Συναντίληψης, με στόχο την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης  και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της αλιείας.

(ΜΓ)