Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2023 17:16

Ο βουλευτής κ. Δημήτρης Δημητρίου συμμετείχε σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών μελών της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως κ. Δημήτρης Δημητρίου συμμετείχε σήμερα σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στις Βρυξέλλες.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του θέματος «Το Δικαίωμα Αναφοράς στα κοινοβούλια, Κανόνες, Διαδικασίες και Πρακτικές» ο κ. Δημητρίου χαρακτήρισε πολύ σημαντικές και εποικοδομητικές τέτοιες συναντήσεις, οι οποίες αποτελούν πλατφόρμα διασυνοριακής συνεργασίας, δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στα κοινοβούλια.  Παρότι, όπως επισήμανε, στο κυπριακό κοινοβούλιο δεν υπάρχει παρόμοια διαδικασία, εντούτοις η συνεχής ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας της Βουλής των Αντιπροσώπων με τους πολίτες αποτελεί διαρκή στόχο.

Εξάλλου, ο Κύπριος βουλευτής έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ρόλο της Επιτροπής Αναφορών στην ομόφωνη υιοθέτηση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης για την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, τον Νοέμβριο του 2018, μετά από διερευνητική επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει αντιπροσωπία της Επιτροπής στην Κύπρο.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)