Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2023 10:29

Χαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου στη Φιλανθρωπική ημερίδα «ΕΥ - ΖΗΝ» Τρέχουμε για τη ζωή εις μνήμην της Θέκλας Αυγουστή, χθες

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στον Αμίαντο, χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τη φιλανθρωπική ημερίδα «ΕΥ - ΖΗΝ», Τρέχουμε για τη ζωή, εις μνήμην της Θέκλας Αυγουστή.

Μια ημερίδα η οποία, ενταγμένη στο πλαίσιο των Λεμεσίων, ως ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, έχει καταστεί πλέον θεσμός, εμπλουτίζοντας τα αθλητικά δρώμενα στον τόπο μας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποκτώντας εξαιρετικά μεγάλη δυναμική, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, όπως ακριβώς και φέτος, ο Αμίαντος προσελκύει πληθώρα μελών του δρομικού κινήματος και φίλων του αθλητισμού από ολόκληρη την Κύπρο.

Μικροί και μεγάλοι, μέσα από τη συμμετοχή τους, γίνονται κοινωνοί του πνεύματος και των υψηλών ιδανικών που πρεσβεύει ο αθλητισμός, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη μοναδική ομορφιά και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της κυπριακής φύσης.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι σήμερα όλοι και όλες με τη συμμετοχή τους, γίνονται κρίκοι σε μια αλυσίδα αγάπης και προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Η ημερίδα αποκτά προστιθέμενη κοινωνική αξία και αναδεικνύεται σε μία μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση, ενδυναμώνοντας την ανθρώπινη διάσταση του αθλητισμού και πολλαπλασιάζοντας την ωφελιμότητά του.

Στηρίζοντας τους στόχους και τους σκοπούς τους οποίους υπηρετεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, δίδει την ευκαιρία να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι πάσχοντες με καρκίνο και οι οικογένειές τους.

Έναν αγώνα που έδωσε με υπομονή και επιμονή η μαχήτρια Θέκλα Αυγουστή, καταφέρνοντας να γίνει φάρος αγωνιστικότητας και μάθημα ζωής.

Και πράγματι, η Θέκλα μπορεί να έχασε τη μάχη, έγινε όμως η αιτία χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας να αντλήσουν δύναμη, να δώσουν τον δικό τους αγώνα, να βγουν νικητές και να γίνουν οι ίδιοι παράδειγμα.

Παράδειγμα όπως αυτό του Πέτρου Στυλιανού, ο οποίος μετατρέποντας τη δοκιμασία του σε δύναμη ψυχής, κατάφερε ποδηλατώντας να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω την τοπική και τη διεθνή κοινωνία για την ασθένεια του καρκίνου.

Όπως αποδεικνύεται και από την υψηλή συμμετοχή στην ημερίδα, σε αυτή την προσωπική μάχη του καθενός δεν θέλουμε κανείς να αισθάνεται μόνος.

Στεκόμαστε στο πλευρό των πασχόντων συνανθρώπων μας με καρκίνο και γινόμαστε σύμμαχοι. Γιατί ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι αγώνας που πρέπει να δίνουμε από κοινού, ο καθένας στο μέτρο του δυνατού και με τον δικό του τρόπο.

Η Κυβέρνηση, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, στέκεται πρωτοπόρος στην προσπάθεια αυτή, στηρίζοντας μέσα από μία συνεκτική πολιτική τους καρκινοπαθείς, λαμβάνοντας παράλληλα στοχευμένες αποφάσεις που ενισχύουν την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων, το Σωματείο ΕΥ-ΖΗΝ και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως επίσης τους εθελοντές, τους υποστηρικτές της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Μέσα από τις σημερινές αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της ημερίδας, χαρίσατε μία μοναδική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους, μα πάνω από όλα γίνατε παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Απευθυνόμενη στους δρομείς, τις δρομείς και τα παιδιά που έλαβαν μέρος στους αγώνες που προηγήθηκαν, πέραν των συγχαρητηρίων, θέλω να σας επαινέσω για το ισχυρό μήνυμα που μεταφέρατε σήμερα μέσα από τη συμμετοχή σας στη μνήμη της Θέκλας Αυγουστή:

Το μήνυμα ότι, παρά η νίκη, σημασία έχει ο τρόπος που αγωνίστηκες, προσπαθώντας να κερδίσεις τη δική σου μάχη.

(ΕΠ/ΕΧΡ)