Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2023 10:53

Επίσημη επίσκεψη της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Σερβίας στο Βελιγράδι

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου–Σερβίας κ. Χάρης Γεωργιάδης και τα Μέλη της Επιτροπής κ.κ. Μάριος Μαυρίδης (Αναπλ. Πρόεδρος), Γιώργος Λουκαΐδης, Γιώργος Κουκουμάς και Χρίστος Ορφανίδης, μεταβαίνουν αύριο Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Βελιγράδι, για την πραγματοποίηση τριήμερης επίσημης επίσκεψης, ύστερα από πρόσκληση της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου στην Εθνική Συνέλευση της Σερβίας. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Αυγούστα Χρίστου.

Κατά την παραμονή τους στο Βελιγράδι, οι Κύπριοι βουλευτές θα γίνουν δεκτοί από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, αρμόδιο για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια και Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Ivica Dačić και από τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης δρα Vladimir Orlić.  Θα έχουν δε χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου κ. Biljana Pantić Pilja και Μέλη της Ομάδας Φιλίας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Borko Stefanović και την Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης κ. Elvira Kovács και Μέλη των δύο Επιτροπών. Θα παρακαθίσουν επίσης σε γεύμα που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου κ. Pantić Pilja και σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών κ. Stefanović προς τιμή της αντιπροσωπίας.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπία της Βουλής θα επισκεφθεί χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Βελιγράδι και σε γειτονικές πόλεις.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)