Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2023 14:52

Άσκηση στον εργασιακό χώρο για το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

 9η Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, 23-30 Σεπτεμβρίου 2023 

Ξεχωριστή νότα σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ). Η Επιθεώρηση Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης διοργάνωσε άσκηση για όλο το προσωπικό του Υπουργείου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, #BeActive, της οποίας τις δράσεις στηρίζει και συντονίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Σε μια εκδήλωση γεμάτη ρυθμό και ενέργεια, γύρω στα 150 μέλη του προσωπικού του ΥΠΑΝ γυμνάστηκαν με λάστιχα, χόρεψαν και πήραν ένα ευχάριστο μήνυμα για την υιοθέτηση της φυσικής δραστηριότητας ως τρόπο ζωής.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα, απευθυνόμενη στους/στις συμμετέχοντες/ουσες τόνισε την αξία της άσκησης για την υγεία και δήλωσε ότι για το ΥΠΑΝ κάθε μέρα είναι ημέρα άσκησης στα σχολεία και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία φέτος γιορτάζεται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. «Μέσω ενός δραστήριου τρόπου ζωής στο σχολείο», είπε η κ. Μιχαηλίδου, «τα παιδιά και οι έφηβοι μαθαίνουν να αγαπούν την κίνηση, ώστε να την υιοθετήσουν στην καθημερινότητά τους στην μετέπειτα ζωή τους».

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Τομέα Αθλητισμού και Πολιτισμού Μέσης Εκπαίδευσης, κ. Σπύρος Αντωνέλλος, ευχαρίστησε την Επιθεώρηση και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής για τη διοργάνωση της δράσης.

Εκτός από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στην εκδήλωση συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ κ. Μαρίνα Κασάπη, η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ κ. Μαίρη Παπαμιλτιάδη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ και Πρέσβειρα του #Be Active κ. Κάλλη  Χατζηιωσήφ, Πρώτοι Λειτουργοί Εκπαίδευσης, Επιθεωρητές όλων των ειδικοτήτων και λειτουργοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Το προσωπικό του ΥΠΑΝ γυμνάστηκε υπό τις οδηγίες του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Ηλία Μαυρομμάτη.

ΙΠ