Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-09-2023 11:28

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Δουβλίνο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου μεταβαίνει αύριο στο Δουβλίνο, για να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2023. Την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κ. Τασούλα Ιερωνυμίδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων κ. Μαρίνα Αδαμίδου και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Γαβριέλλα Μαραγκού.

Τη Διάσκεψη συνδιοργανώνουν το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και σε αυτή θα συμμετάσχουν πέραν των εξήντα Προέδρων και Αντιπροέδρων Κοινοβουλίων των  κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα τρία θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη είναι «Οι συνέπειες της ένοπλης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων στην ανοικοδόμηση της χώρας», «Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία σε ασταθείς καιρούς» και «Η ισότητα και πολυπολιτισμικότητα στη δημόσια εκπροσώπηση: η συμμετοχή των νέων, των γυναικών και των εθνοτικών και κοινωνικών ομάδων ως κοινοβουλευτικώνεκπροσώπων».

Θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας για τις γυναίκες Προέδρους Κοινοβουλίων και θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τη ρητορική μίσους και τις απειλές βίας εναντίον εκλελεγμένων αντιπροσώπων. 

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, η κ. Δημητρίου θα έχει χωριστές συναντήσεις με ομολόγους της κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.    

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)