Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2023 09:32

Η Βουλή των Αντιπροσώπων διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη

Στα πλαίσια της υλοποίησης του στόχου της Βουλής των Αντιπροσώπων να στηρίζει και να τιμά τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, η Βουλή διοργανώνει τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Kύπριο ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη, έναν από τους πιο επιφανείς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής ποίησης, προκειμένου να τιμήσει τη διαχρονική συνεισφορά του στα νεοελληνικά γράμματα και την ιδιαίτερή του πατρίδα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, η οποία και θα βραβεύσει τον ποιητή εκ μέρους του σώματος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης προβολή βίντεο του τραγουδιού «Ο Γάμος» (μελοποίηση του ποιήματος του Κυριάκου Χαραλαμπίδη «Στα στέφανα της κόρης του» από το συγκρότημα «Ρόδο του Ανέμου»), καθώς και προβολή αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ του Ηλία Δημητρίου Κυριάκος Χαραλαμπίδης: Ένας Έλλην ποιητής (Παρασκήνιο, ΕΡΤ, 2007).

Θα ακολουθήσει ομιλία για το έργο και την προσφορά του Κυριάκου Χαραλαμπίδη από τον Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Παντελή Βουτουρή και αντιφώνηση από τον ποιητή, ο οποίος στη συνέχεια θα απαγγείλει ποιήματά του.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ερμηνεία μελοποιημένων στίχων του ποιητή από τη Χορωδία της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ.).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα «Καστελιώτισσα», στη Λευκωσία, στις 6.00 μ.μ. και είναι ανοικτή για το κοινό.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)