Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-09-2023 11:23

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στην 23η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, στη Μαδρίτη

Οι βουλευτές κ. Γιώργος Κάρουλλας (επικεφαλής), κ. Γιώργος Κουκουμάς, κ. Ζαχαρίας Κουλίας, κ. Αλέκος Τρυφωνίδης και κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου μεταβαίνουν την Κυριακή στη Μαδρίτη, για να συμμετάσχουν στην 23η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), που θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2023. Η Διάσκεψη διοργανώνεται από το Κοινοβούλιο της Ισπανίας, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Κύρια θέματα συζήτησης κατά τη Διάσκεψη θα είναι οι προτεραιότητες και οι τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς της ΚΕΠΠΑ και της ΚΠΑΑ, οι επιπτώσεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ζητήματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, θα διεξαχθεί επίσης η καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. (GroupMed), κατά την οποία θα συζητηθούν ειδικότερα οι προκλήσεις ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)