Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-09-2023 14:16

Συμμετοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων στις εργασίες της 66ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στην Γκάνα για να συμμετάσχει στην 66η Παγκόσμια Διάσκεψη του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (ΚΚΣ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 2 ως 6 Οκτωβρίου 2023.  Η αντιπροσωπία αποτελείται από  τους βουλευτές, κ. Άριστο Δαμιανού (επικεφαλής), κα Σάβια Ορφανίδου και κ. Χρίστο Ορφανίδη. Τους συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, κα Λουκία Μούγη.

Υπό το γενικό τίτλο «Δέκα χρόνια από τη Χάρτα της Κοινοπολιτείας: αρχές και αξίες που οφείλουν να τηρούν τα Κοινοβούλια», τη Διάσκεψη θα απασχολήσουν θέματα,  μεταξύ άλλων, σχετικά με το ρόλο των κοινοβουλίων στην αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας, το ρόλο της Κοινοπολιτείας και ειδικά των νέων στις προσπάθειες για παγκόσμια ασφάλεια και οικοδόμηση ειρήνης, περιβαλλοντικές προσεγγίσεις για αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας, θέματα ισότητας των φύλων ειδικότερα μέσω της εφαρμογής ποσόστωσης στα κοινοβούλια καθώς και την ψηφιοποίηση των κοινοβουλίων ως μέσο βελτίωσης της προσβασιμότητας και διαφάνειας.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα, μεταξύ άλλων, οι εννέα περιφερειακές Συνεδρίες του Συνδέσμου, η 66η Γενική Συνέλευση του ΚΚΣ, η 39η Διάσκεψη Μικρών Κοινοβουλίων του ΚΚΣ καθώς και η απονομή βραβείων σε διάφορες κατηγορίες Κοινοβουλευτικών της Κοινοπολιτείας για το 2023.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)