Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-10-2023 17:01

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) κ. Στέφανο Κασσελάκη. Τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν οι βουλευτές κ.κ. Ειρήνη Κασιμάτη και Ευάγγελος Αποστολάκης. Στη συνάντηση παρέστη ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι άριστες σχέσεις συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας και η σημασία του συντονισμού και της συνέργειας προς αντιμετώπιση παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και άλλων σοβαρών προκλήσεων που απειλούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και οι οποίες, όπως επισήμανε η κ. Δημητρίου, πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι οι εν εξελίξει προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, με στόχο τη δημιουργία νέων τετελεσμένων, αλλά και υπό το φως παγκόσμιων κρίσεων και αλλαγών. Υπογράμμισε δε τη σημασία διατήρησης ενός ενιαίου και αρραγούς μετώπου, ιδιαίτερα στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, περιλαμβανομένου του Κυπριακού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στον σημαντικό ρόλο της διασποράς και στη σημασία περαιτέρω ενδυνάμωσης των δεσμών και της συνεργασίας με τους ανά τον κόσμο απόδημους Ελλάδας και Κύπρου.

 Αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της ανάγκης μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών και των νέων στην πολιτική ζωή και της ανάγκης περαιτέρω προώθησης της διαφάνειας και λογοδοσίας, ώστε να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)