Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-10-2023 08:05

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στο δείπνο αγάπης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, χθες

Το ισχυρότερο στοιχείο κοινωνικής συνοχής, από τις καταβολές του ανθρώπινου πολιτισμού, δεν ήταν και δεν είναι άλλο από την αλληλεγγύη.  Αυτό το έμφυτο αίσθημα ευθύνης που διέπει τον άνθρωπο για τον συνάνθρωπο.  Ευθύνη για τη μέριμνα ενίσχυσης όλων όσοι δυστυχούν και αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών της ζωής. Ευθύνη για τη βελτίωση του κόσμου, της κοινωνίας, όλων αυτών των λιγότερο τυχερών συνανθρώπων μας.

Ο Ερυθρός Σταυρός εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε διεθνές επίπεδο από το μακρινό 1859, όταν ο Ερρίκος Ντυνάν οραματίστηκε τη δημιουργία του, έχει αναλάβει ένα σημαντικό μέρος αυτής της ευθύνης. Το μεγαλύτερο, θα έλεγα, μερίδιο ευθύνης.  Και όλοι εμείς βρισκόμαστε απόψε εδώ για να στηρίξουμε τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό για το ευάρεστο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού που σκοπό έχει τη στήριξη του προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κλάδου Λευκωσίας. Ένα πρόγραμμα που αποτελεί μέρος της ευρύτερης πολιτικής του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και στοχεύει στην έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων συμπατριωτών μας χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς –και έχει αυτό τη σημασία του– γιατί ο ανθρώπινος πόνος και η δυστυχία δεν έχει χρώμα, φύλο, ηλικία, θρησκεία ή πολιτική ιδεολογία.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ο Ερυθρός Σταυρός αποτελεί τον αμετακίνητο φάρο μέσα στις προκλήσεις της καθημερινότητας, αποτελεί την ατάραχη, σταθερή στήριξη της κοινωνίας μας σε όλα τα επίπεδα.  Και δεν μπορούμε παρά να εκθειάσουμε τους ανθρώπους που έθεσαν ως στόχο ζωής την οικοδόμησή του, την ενίσχυσή του και, τελικώς, τη δικαιωματική καταξίωσή του ως το μεγαλύτερο διεθνές κίνημα, ως τη σημαντικότερη ανθρωπιστική οργάνωση ανά την υφήλιο. Το ίδιο ισχύει και στη χώρα μας για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό. Γι’ αυτό τον λόγο θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμησή μου, τον απόλυτο σεβασμό μου και τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες μου πρώτα προς την κα Φωτεινή Παπαδοπούλου, που –είναι σε όλους γνωστό– αφιέρωσε όλο της το «είναι» σε αυτόν τον πανανθρώπινο σκοπό. Σας ευχαριστούμε θερμά κα Παπαδοπούλου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να απευθύνω και σε όλους εσάς που με την εδώ παρουσία σας ενισχύετε τις προσπάθειες του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Φυσικά, θα ήταν μεγάλη παράλειψή μου να μη συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές της αποψινής εκδήλωσης, και ιδιαίτερα την πολύ καλή μου φίλη, τη Μαρίνα Δημάδη, Πρόεδρο του Κλάδου Λευκωσίας του Ερυθρού Σταυρού και όλους όσοι συνέβαλαν έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η αποψινή εκδήλωση. Εσείς μας δίνετε το παράδειγμα και έναντί σας, ως Πολιτεία, αλλά και εγώ προσωπικά, έχουμε την υποχρέωση να σας στηρίξουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια για να συνεχίσετε απερίσπαστοι το έργο σας.

Ας απολαύσουμε λοιπόν την αποψινή εκδήλωση με την ευχή και την υπόσχεση ότι ο Ερυθρός Σταυρός θα συνεχίσει να είναι ο ισχυρός κοινωνικός σύμμαχος του ανθρώπου στον αγώνα κατά των όποιων δυσκολιών.

(ΡΜ/ΕΠ/ΕΧΡ)