Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2023 15:09

Συμμετοχή βουλευτών σε αποστολή παρακολούθησης εκλογών της ΚΣ ΟΑΣΕ

Οι βουλευτές κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου και κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), μεταβαίνουν στη Βαρσοβία για να συμμετάσχουν σε αποστολή παρατηρητών της Συνέλευσης για την παρακολούθηση των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 15 Οκτωβρίου 2023.

Στην αποστολή συμμετέχουν περισσότεροι από 100 βουλευτές προερχόμενοι από πέραν των 25 συμμετεχόντων Κρατών του ΟΑΣΕ, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις εκλογές σε σχέση με τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από το Έγγραφο της Κοπεγχάγης του ΟΑΣΕ του 1990.

Στο πλαίσιο της αποστολής, οι συμμετέχοντες βουλευτές θα έχουν χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους των εκλογικών αρχών της χώρας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και με μέλη της αποστολής του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (ODIHR).

Την ημέρα των εκλογών οι Κύπριοι βουλευτές θα μεταβούν σε εκλογικά κέντρα στη Βαρσοβία για επί τόπου παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)