Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2023 11:58

Χαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου στη φιλανθρωπική εκδήλωση «Μελωδίες Αγάπης», χθες

Αποτελεί ξεχωριστή χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στη φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση και τη συναυλία «Μελωδίες Αγάπης» του καταξιωμένου νεαρού τενόρου Ιωάννη Λιβανού.

Ο Ιωάννης, τρέφοντας ιδιαίτερη αγάπη για την κλασική μουσική, διακρίθηκε από μικρή ηλικία για το μοναδικό του ταλέντο, την υπέροχη χροιά και τη μελωδικότητα στη φωνή του. Ένα ταλέντο, το οποίο φρόντισε να καλλιεργήσει και να εξελίξει, πετυχαίνοντας να αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες και να τιμήσει μέσα από διεθνείς διακρίσεις την πατρίδα μας. Πέραν του ξεχωριστού του ταλέντου, θέλω ιδιαίτερα να σταθώ στην αγάπη που τρέφει ο Ιωάννης για τον άνθρωπο, αφού, παρά το νεαρό της ηλικίας του, παρά τις επιτυχίες που γνώρισε σε σύντομο χρονικό διάστημα, παραμένει πάντοτε προσγειωμένος και ξεχωρίζει ως ένας ευγενής, ευαίσθητος καλλιτέχνης, που συνδέει τη δική του επιτυχία με την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Αυτό φανερώνει χαρακτηριστικά και ο τίτλος της αποψινής συναυλίας «Μελωδίες Αγάπης», η οποία συνδέεται με έναν ξεχωριστό σκοπό. Πλαισιωμένος από σπουδαίους καλλιτέχνες, μουσικούς και χορεύτριες, ο Ιωάννης θα μας οδηγήσει σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι αγάπης, προσφοράς και ενίσχυσης του σημαίνοντος έργου που επιτελούν το ίδρυμα «Μικροί Ήρωες» και η «Europa Donna» Κύπρου. Ένα αξιέπαινο έργο, το οποίο συνδέεται με την καθημερινή στήριξη των συνανθρώπων μας που πάσχουν από καρκίνο. Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, το έργο αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στον αγώνα αυτό, στεκόμαστε όλοι σύμμαχοι και συμπαραστάτες. Γιατί η καθημερινή μάχη των ανθρώπων αυτών πρέπει να είναι μάχη που δίνουμε όλοι μαζί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Η Κυβέρνηση, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, στέκεται συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή, στηρίζοντας μέσα από μία συνεκτική πολιτική τους καρκινοπαθείς, λαμβάνοντας, παράλληλα, στοχευμένες αποφάσεις, που ενισχύουν την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου.

Η χώρα μας ευτύχησε να διαθέτει σπουδαίους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά τους στον τομέα της αντιμετώπισης και καταπολέμησης της ασθένειας του καρκίνου και της λευχαιμίας. Στο πιο πάνω πλαίσιο, η νέα διάκριση του Δόκτορα Λοΐζου Λοΐζου, ο οποίος συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στη λίστα των 100 κορυφαίων διαμορφωτών απόψεων για τον παιδικό καρκίνο, και τον οποίο συγχαίρω και από αυτό το βήμα θερμά, αποτελεί μεγάλη τιμή για ολόκληρη την πατρίδα μας. Την ίδια στιγμή, δίδοντας ελπίδα στον κάθε ασθενή, η διάκριση αυτή τονίζει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος σε παγκόσμιο επίπεδο, για την πρόοδο της ιατρικής.

Σπουδαίο και συνάμα συγκινητικό είναι και το γεγονός ότι απόψε βρίσκονται εδώ εκπρόσωποι της φιλανθρωπικής οργάνωσης Metera Stuttgart. Σε συνέχεια της υπόλοιπης κοινωφελούς δράσης που αναπτύσσουν τα μέλη της οργάνωσης, ταξίδεψαν αυτές τις μέρες μαζί με την Πρόεδρό τους κα Δήμητρα Κιάκου από τη Γερμανία στην Κύπρο, για να ενισχύσουν με την ανιδιοτελή συνεισφορά τους τη δράση που αναλαμβάνουν οι «Μικροί Ήρωες» και η «Europa Donna» Κύπρου.

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά τον Ιωάννη Λιβανού για την ανάληψη της όμορφης αυτής πρωτοβουλίας, τους συνδιοργανωτές, που πίστεψαν στο όραμά του, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρύσανθο Φάκα και την ομάδα στήριξης του Ιωάννη Λιβανού με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παπαδήμο, ως επίσης όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Ευχαριστίες και συγχαρητήρια απευθύνω, επίσης, στην Προέδρο και στα μέλη της Europa Donna Κύπρου, στον κ. Λουκά Φούρλα, εμπνευστή της πρωτοβουλίας Μικροί Ήρωες, και σε όλους όσοι στηρίζουν το σπουδαίο έργο που επιτελούν. Η δική τους δράση γίνεται δύναμη που ενισχύει την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλουν κάποιοι συνάνθρωποί μας μέχρι να κερδίσουν τον δικό τους αγώνα. Και αυτό μας δίνει ελπίδα ότι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Είμαι απολύτως βέβαιη ότι θα απολαύσουμε μια μοναδική μουσική βραδιά, μα περισσότερο, μέσα από τις μελωδίες, θα σμίξουμε τις καρδιές μας και θα μοιράσουμε αγάπη. Καλή ακρόαση σε όλους. Σας ευχαριστώ.

 

(ΜΒ)