Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-10-2023 14:37

Χαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου στα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς (ΚΑ)

Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που παρευρίσκομαι σήμερα στην τελετή εγκαινίων των κτηρίων του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς (ΚΑ). Διακρίνω και τη δική σας χαρά και συγκίνηση ζωγραφισμένες στα πρόσωπά σας, αφού κάποιοι/ες από εσάς έχετε ζήσει την πλήρη κατεδάφιση και ανοικοδόμηση του νέου αυτού κτηρίου και στη συνέχεια το έχετε δει να ξεπροβάλλει σιγά-σιγά από τα χαλάσματα και να παίρνει αυτή την αναγεννημένη, επιβλητική του μορφή.

Γιορτάζουμε και χαιρόμαστε σήμερα για την παράδοση ενός μοντέρνου, λειτουργικού και ασφαλούς σχολικού κτηρίου, αποδεικνύοντας εμπράκτως την έγνοια της Πολιτείας για την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Το έργο ολοκληρώθηκε επί προηγούμενης διακυβέρνησης, ως αποτέλεσμα συλλογικών και μακροχρόνιων προσπαθειών, και στεγάζει ήδη τα παιδιά μας και τα όνειρά τους, τις χαρές και τις λύπες τους, τις ελπίδες τους, αλλά και τις δικές μας προσδοκίες, που αφορούν στην εκπαίδευση της νέας γενιάς.

Το έργο περιλάμβανε την κατεδάφιση μιας πτέρυγας, την ανέγερση δύο νέων πτερύγων και στεγάστρου, καθώς επίσης και εργασίες βελτίωσης/συντήρησης άλλης, υφιστάμενης πτέρυγας. Το κόστος των εργασιών ξεπέρασε το €1.5 εκατ. και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να πληροί τα πρότυπα σχεδιασμού ενός σύγχρονου σχολείου. Κατά τον σχεδιασμό έγινε προσπάθεια να είναι δυνατή η εύκολη και άνετη πρόσβαση και διακίνηση όλων των χρηστών σε όλους τους χώρους τους σχολείου, ενώ, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των συνθηκών θερμικής άνεσης για τους χρήστες, τα κτήρια σχεδιάστηκαν και θερμομονώθηκαν κατάλληλα. Τον Οκτώβριο του 2022 ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του στεγάστρου του γηπέδου καλαθόσφαιρας.

Το κτήριο που εγκαινιάζουμε σήμερα, αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από ένα απλό οικοδόμημα. Εκφράζει τη δέσμευση της Πολιτείας για την αναδόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την αναβάθμιση της πολιτιστικής, πνευματικής και αθλητικής δράσης. Εδώ τα παιδιά μας θα μάθουν, θα αναπτυχθούν, θα εμψυχωθούν, θα εξερευνήσουν τον κόσμο και θα αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους. Ο χώρος τούτος θα φιλοξενήσει πολλές σημαντικές δραστηριότητες, θα υποδέχεται γονείς/κηδεμόνες και άλλους επισκέπτες στο μέλλον, γράφοντας έτσι, τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Ως Κυβέρνηση, κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε υποδομές και χώρους που προάγουν την ανάπτυξη και την πρόοδο, και ιδιαιτέρως σε σχολικά κτήρια. Είμαστε υπερήφανοι και υπερήφανες για το έργο που έχει ολοκληρωθεί και ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην υλοποίησή του, καθώς και τα πρόσωπα που εργάστηκαν για τον σκοπό αυτό και στήριξαν την όλη προσπάθεια. Εκφράζω τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο και τα Μέλη της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας και στα Μέλη των Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου των τελευταίων χρόνων, για τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία τους. Απευθύνω θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών και στους/στις λειτουργούς για την υλοποίηση του έργου.

Συγχαίρω θερμά τη διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου για το αξιόλογο, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελούν καθημερινά, καθώς και για την εκδήλωση που έχουν ετοιμάσει σήμερα, σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι/ες αποτελούν το επίκεντρο όλων μας των στόχων και επιδιώξεων. Τέλος, ευχαριστώ όλους και όλες εσάς, που είστε εδώ για να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη στιγμή μαζί. Ας αρχίσουμε το νέο αυτό κεφάλαιο της ζωής του σχολείου με όραμα, ενθουσιασμό και αισιοδοξία, για να διαμορφώσουμε τις ζωές των παιδιών μας, με στόχο ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο αύριο.

 ΙΠ