Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-10-2023 20:57

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Πολιτισμού Δρος Βασιλικής Κασσιανίδου στην παρουσίαση της διαδραστικής θεατρικής παράστασης «Τα Άρθρα»

Αγαπητέ Πρόεδρε του Ανωτάτου,

Αγαπητοί Υπουργοί, Υφυπουργοί,

Αγαπητέ Πρέσβη της Σουηδίας,

Αγαπητοί Επίτροποι, Κύριοι Βουλευτές,

Κύριες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι εδώ, στη σημερινή παρουσίαση της διαδραστικής παράστασης «Τα Άρθρα», βασισμένη στα άρθρα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Επιτρέψτε μου να συγχαρώ για την υπέροχη αυτή πρωτοβουλία τον Οργανισμό Assitej Κύπρου, το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, τη Σουηδική Πρεσβεία, αλλά και όλους τους φορείς υποστήριξης.

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού δεν θα μπορούσε βέβαια να απουσιάζει από μια τέτοια προσπάθεια ως συνδιοργανωτής. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη στήριξη και προώθηση πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες διασφαλίζουν την ενεργό συμμετοχή παιδιών και νέων στη δημιουργική διαδικασία και την επαφή τους με κάθε μορφή τέχνης. Η τέχνη άλλωστε και ο πολιτισμός μπορούν να απελευθερώσουν δημιουργικές δυνάμεις έκφρασης, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τη γνώση και την αντίληψή τους για τον κόσμο γύρω τους, αλλά και για τη σχέση τους με αυτόν.

Αυτό το διαδραστικό εκπαιδευτικό και χορευτικό δρώμενο λαμβάνει χώρα έναν σχεδόν μήνα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και λίγες ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου στη γείτονα μας περιοχή. Και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς μας υπενθυμίζει ότι εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο δεν απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους. Μας υπενθυμίζει πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για έναν κόσμο καλύτερο που θα σέβεται τα δικαιώματά τους.

Ευχαριστώ και πάλι θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης. Πιο θερμά συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια στα ίδια τα παιδιά, τους εφήβους μας, που εργάστηκαν σκληρά και με κέφι για να παρουσιάσουν το δρώμενο αυτό.

Προσβλέπω στη συνέχιση της μεταξύ μας συνεργασίας, με κοινό στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης των παιδιών και των νέων του τόπου μας με τον πολιτισμό.

(ΕΦυς/ΑΦ)