Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-06-2018 09:28

Είμαστε το πρώτο οικολογικό Τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας

Το οικολογικό σήμα “Green Office” απονεμήθηκε επισήμως στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) καθιστώντας το ως το πρώτο οικολογικό Τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας με οικολογική συνείδηση, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2018.

Το ΓΤΠ ολοκλήρωσε τη διαδικασία έγκρισής του ως “Green Office” τον Δεκέμβριο 2017.

Στο ΓΤΠ εφαρμόζεται πλήρης ανακύκλωση πλαστικών προϊόντων, χαρτιού και μπαταριών και συλλέγονται πλαστικά πώματα. Ολόκληρο το κτήριο λειτουργεί με λαμπτήρες LED και σύστημα εξοικονόμησης νερού στις τουαλέτες, ενώ τηρείται αυστηρά η χρήση ασφαλών προς την υγεία και το περιβάλλον χημικών προϊόντων καθαρισμού.Επιπρόσθετα, στο ΓΤΠ συλλέγονται κουτιά αλουμινίου για υποβοήθηση του εθελοντικού έργου του οργανισμού «CANS FOR KIDS» με τον ειδικό κάλαθο συλλογής των κουτιών που τοποθετήθηκε έτσι που να εξυπηρετεί και τα γειτνιάζοντα Τμήματα και Υπηρεσίες αλλά και τους πολίτες που διαμένουν στην περιοχή.

Η απονομή του οικολογικού σήματος “Green Office”  προς τη Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου έγινε από τον Εθνικό Χειριστή του Προγράμματος Οικολογικών Γραφείων δρα Μιχάλη Ιερείδη.