Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-11-2023 12:41

Περιοδεία Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Γρηγορίου και τη Διευθύντρια του Γραφείου του κα Ευτυχία Ιωάννου, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Στην περιοδεία συμμετείχε και κλιμάκιο Υπουργών Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων της ΕΕ από τη Βουλγαρία, τη Μάλτα, την Σλοβενία, την Κροατία και την Ισπανία, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας κ. Ελευθέριου Αυγενάκη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο κ. Ξενοφώντος επισκέφθηκε αγροτικές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από τη θεομηνία και συνομίλησε με πληγέντες αγρότες. Επίσης, πραγματοποιήθηκε πτήση με ελικόπτερο πάνω από τη Λίμνη Κάρλα, καθώς και τις καλλιέργειες της Φαρκαδώνας, του Κεραμιδίου και του Παλαμά, περιοχές οι οποίες είχαν πληγεί ολοκληρωτικά.  

Η παρουσία των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στη Θεσσαλία ενδυνάμωσε το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής οικογένειας για την κρίση που περνάει η Ελλάδα, ενώ τέθηκε ως προτεραιότητα η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα στον πρωτογενή τομέα.

(ΜΓ)