Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-11-2023 21:08

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος στην τελετή αποφοίτησης φοιτητών του προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση να χαιρετίσω την τελετή αποφοίτησης φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών τους.

Η αποψινή τελετή είναι το επιστέγασμα μιας καθ’ όλη απαιτητικής προσπάθειας που προηγείται της απόκτησης ενός μεταπτυχιακού τίτλου από το πρόγραμμα MBA, και αποτελεί για όλους τους αποφοίτους μία ιδιαίτερης σημασίας στιγμή, μια στιγμή χαράς και περηφάνιας. Σας συγχαίρω για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή σας σε αυτήν την ακαδημαϊκή πορεία. 

Ως απόφοιτος και ο ίδιος προσωπικά του προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το πρόγραμμα αυτό σας έχει προετοιμάσει για τις προκλήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικής κοινότητας, σας έχει εξοπλίσει με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχετε στον επαγγελματικό σας βίο. Αυτή η επίτευξη είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσής σας, της οραματικότητάς σας και της δύναμης της γνώσης. 

Καθώς προχωράτε προς το μέλλον να θυμάστε ότι η εκπαίδευση είναι ένας ατελείωτος δρόμος και η γνώση είναι η μεγαλύτερη δύναμη που μπορείτε να κατέχετε. Συνεχίστε να εξελίσσεστε, να αναζητάτε την αλήθεια και να συνεχίζετε να επηρεάζετε τον κόσμο γύρω σας με τη σοφία που αποκτήσατε.

Στο πλαίσιο αυτό, προσμετρώντας τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία που παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και την πληθώρα διακρίσεων και επιτυχιών που σημειώνουν οι φοιτητές του, ο μεταπτυχιακός τίτλος σας, αποτελεί ένα σημαντικό για σας πλεονέκτημα.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου από την ίδρυσή του έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την παραγωγή και μετάδοση της επιστημονικής γνώσης αλλά και τη διαμόρφωση νέων ικανών επιστημόνων. 

Παραμένοντας σταθερά προσανατολισμένο στην εκπλήρωση των υψηλών αυτών στόχων υιοθετεί τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και την εξωστρεφή λειτουργία, επιδιώκοντας την ίδια στιγμή την αριστεία στην έρευνα και τη διασύνδεσή της με την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά το Συμβούλιο και τις Πρυτανικές Αρχές αλλά και το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου που, ανταποκρινόμενοι πλήρως στις προσδοκίες της Πολιτείας, εστιάζουν ως έργο ζωής στην παραγωγή και μετάδοση της επιστημονικής γνώσης και τη συνακόλουθη διαμόρφωση νέων επιστημόνων. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους απόφοιτους. Ακολουθήστε τα όνειρα και τους στόχους σας! 

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον!

 

(ΜΓ)