Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-12-2023 18:30

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας  κ. Κυριάκος Πιερρακάκης πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, σε συνέχεια της διεξαγωγής του Πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, με την οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με κυριότερα την ανταλλαγή ψηφιακού υλικού στο πλαίσιο της ανάπτυξης των αναλυτικών προγραμμάτων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο υπουργείων σε θέματα πρόληψης της σχολικής βίας και παραβατικότητας, αναβάθμισης της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και ενίσχυσης της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα και ανταλλάχθηκαν απόψεις για επίτευξη πιο αποτελεσματικής και άμεσης αντιμετώπισης των φοιτητικών προβλημάτων.

Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί συνυπέγραψαν Πρόγραμμα Συνεργασίας στον Τομέα της Παιδείας για τα έτη 2023- 2027, το οποίο θεμελιώνει ακόμα πιο γερές βάσεις για ευρεία συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον Τομέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρέχοντας το θεσμικό πλαίσιο για ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων, καλών πρακτικών και εκπαιδευτικού υλικού, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος και της ψηφιακής μετάβασης.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του κ. Πιερρακάκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Πρυτάνεις των Κυπριακών Πανεπιστημίων, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον τομέα Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, παρουσία και της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου, όπου έγινε επαναβεβαίωση της πολιτικής βούλησης για αλλαγές στην παιδεία μέσω συνεργασιών.