Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-12-2023 16:27

Δηλώσεις της Υπουργού Υγείας δρος Πόπης Κανάρη για θέματα της επικαιρότητας

Σύσκεψη με τις συντεχνίες και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ανακοίνωσε ότι θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη η Υπουργός Υγείας δρ Πόπη Κανάρη σε μια προσπάθεια να επαναρχίσει ο διάλογος για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Υπουργός Υγείας, η οποία μιλούσε στο περιθώριο της επίσκεψης της στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, εξήγησε ότι ο ΟΚΥπΥ θα καταθέσει τη Δευτέρα έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας το οποίο θα περιλαμβάνει τις απαντήσεις του Οργανισμού στα ερωτήματα των συντεχνιών. Στη βάση αυτών των απαντήσεων θα καταβληθεί κοινή προσπάθεια, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινά αποδεκτή πρόταση.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επιστολή της Προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω της οποίας η κα Δημητρίου διαβίβασε την παράκληση της Επιτροπής  Υγείας όπως η Κυβέρνηση περιλάβει στον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2024 κονδύλι ύψους 4 εκατ. ευρώ για κάλυψη των ιατρικών εξόδων των ασθενών και των συνοδών τους όταν το Κράτος αποφασίζει την αποστολή τους στο εξωτερικό για θεραπεία, η δρ Κανάρη εξήγησε ότι η μελέτη που έγινε πριν από τρία χρόνια χρήζει επικαιροποίησης. «Άρα, με σωστά δεδομένα θα επανέλθουμε με το αίτημα, βασιζόμενοι σε σημερινά στοιχεία, μαζί με το υπουργείο Οικονομικών με το οποίο είμαστε σε διαβούλευση» πρόσθεσε η Υπουργός Υγείας. «Η κάλυψη αυτών των εξόδων θεωρείται και από εμένα δικαιολογημένη» είπε η κα Υπουργός.

(ΕΑθ/ΜΣ)