Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-12-2023 09:01

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας στη φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη παράσταση του Ιδρύματος «Δύο Ζεστές Αγκαλιές», χθες

Με την αποψινή όμορφη εκδήλωση τιμούμε τη μνήμη της Παντελίτσας και της Άντριας Παναγίδου.

Επιτρέψτε μου αρχικά να συγχαρώ τον κ. Παναγίδη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Δύο Ζεστές Αγκαλιές» για τη σημαντική δράση του αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εθελοντική τους προσφορά και τη στήριξη που προσφέρουν σε συνανθρώπους μας.

Ο εθελοντισμός είναι συνυφασμένος με την ανιδιοτέλεια, την αγάπη, την προσφορά και την ανθρωπιά.

H δράση του οργανωμένου εθελοντισμού στην Κύπρο υποστηρίζεται από το Κράτος, για να παρέχει υπηρεσίες συνεπικουρώντας στο κυβερνητικό έργο. Ο ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων είναι πολυδιάστατος και διευρύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Ως Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας επιλέγουμε να στηρίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, γιατί, πρωτίστως, αντλούμε από την εμπειρία των ίδιων των ανθρώπων που βιώνουν τις προκλήσεις ή των οικογενειών τους. Χτίζουμε τις πολιτικές μας και τις υλοποιούμε στη βάση αυτής της εμπειρίας και των βιωμάτων.

Μέσα από συνέργειες που έχει αναπτύξει διαχρονικά το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας με το Οργανωμένο Εθελοντικό Κίνημα έχουμε επιτύχει την εφαρμογή και τη βελτίωση υπηρεσιών για κάλυψη σημαντικών κοινωνικών αναγκών, όπως είναι η φροντίδα παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας, η 24ωρη και η διημερεύουσα φροντίδα ηλικιωμένων καθώς και ατόμων με αναπηρίες, οι εξειδικευμένες ανάγκες θυμάτων βίας, θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ασυνόδευτων ανήλικων και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό και μέσα από τo Σχέδιo Κρατικών Ενισχύσεων το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας παρέχει σε ετήσια βάση οικονομική στήριξη σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που λειτουργούν προγράμματα στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας. Το 2023 το Υφυπουργείο παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους πέραν των €17 εκατ., ενώ για το 2024 οι δαπάνες υπολογίζονται σε €19 εκατ.

Φίλες και φίλοι,

Τα έσοδα από την αποψινή εκδήλωση θα διατεθούν για τη στήριξη παιδιών, των οικογενειών τους και για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές και ένα μπράβο στους/στις μαθητές/μαθήτριες του Character Acting Studio.

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας για τον σκοπό της εκδήλωσης συνεισφέρει το ποσό των €1000.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Ας απολαύσουμε την παράσταση.

 

(ΜΘ/ΑΣΠ/ΝΖ)